partner in ondernemen
Deel deze pagina:

14 jan
2016

Ondernemersbijeenkomst over Twents vakmanschap en de opkomende betekeniseconomie

De Gemeente Enschede, Koninklijke Grolsch en Het Gilde van Twente nodigen alle Twentse ondernemers uit voor een bijeenkomst over vakmanschap en de opkomende betekeniseconomie op woensdag 10 februari 2016 vanaf 19.00 uur bij Koninklijke Grolsch, Brouwerslaan 1 in Enschede.

Waarom deze uitnodiging?
De hernieuwde aandacht voor vakmanschap en het belang hiervan in de opkomende betekeniseconomie past prima bij het streven van de organiserende partijen naar sociale en economische groei in de regio. Met een herwaardering voor modern vakmanschap en het ambacht kan de basis van economische ontwikkeling verbreed worden.

Er zijn geluiden dat Chinese (kopende) toeristen Europa gaan overspoelen. Natuurlijk vanwege bezienswaardigheden, maar ook vanuit de zoektocht naar oorspronkelijkheid. In 2020 verwachten we al 400.000 toeristen uit China in ons land. Kwaliteit, ontwerp, oorsprong, traditie en vakmanschap zijn leidend in de zoektocht van de jonge, mondaine Chinees. En ook andere Aziatische landen zullen volgen.
Wat zetten we in de etalage van Twente?

Samen met u willen de organiserende partijen de kansen voor de regio hierin verkennen. Van het vergroten van de exportmogelijkheden en het aantrekken van toeristen tot het enthousiasmeren van jongeren voor een opleiding in ambachtelijke beroepen of bedrijven.

Schrijf u snel in op de website voor de ondernemersbijeenkomst. U bent van harte welkom op 10 februari bij de Koninklijke Grolsch. Want vakmanschap is meesterschap!

Conceptprogramma:
19.00 uur      Inloop en ontvangst
19.25 uur      Welkom door wethouder Patrick Welman
19.30 uur      Vakmanschap is Meesterschap door Grolsch
19.45 uur      Betekeniseconomie door Kees Klomp
20.00 uur      Het Gilde van Twente door Arne Schouwink
20.15 uur      Verdeling in groepen, voorstelronde en bespreken kansen
21.00 uur      Terugkoppeling plenair
21.15 uur      Techshop presentatie
21.30 uur      Maker festival – Wilja Jurg
21.45 uur      Afsluiting en gelegenheid tot netwerken
22.30 uur      Einde

Aanmelden voor 1 februari
Om deze bijeenkomst goed te kunnen voorbereiden, wordt u verzocht om u online aan te melden voor maandag 1 februari a.s.