partner in ondernemen
Deel deze pagina:

15 nov
2017

Positiviteit, lef en mooie ideeën tijdens Pitch event STAR/T

Tijdens de Global Entrepreneurship Week vond ook het Pitch event van STAR/T plaats. Het project STAR/T biedt een begeleidingsprogramma aan statushouders met ondernemende ambities. Een samenwerking tussen Mindt, TIB-advies, Universiteit Twente en ROZ Groep.

Vijf weken intensieve training en begeleiding werd afgesloten met een Pitch event op dinsdagavond 14 november bij The cee spot in Enschede. Een avond vol positiviteit, lef en mooie ideeën. De 20 deelnemers aan het project pitchten hun bedrijfsideeën voor diverse belangstellenden, onder andere vanuit de overheid, het bedrijfsleven en familie. De jury bestond uit Patrick Welman (wethouder gemeente Enschede), Wiro Kuipers (Team Captain CeeCee Community) en Ellen Lansink (manager ROZ Groep). Adedapo Tunmise Aladegbaiye en Al-Mootasem Bellah wonnen met hun pitch. Hun idee verhoogt de slagingskans op het CBR theorie examen voor Arabisch sprekende immigranten.

“Van individuele mensen met een droom, zijn ze gegroeid naar een familie waarin iedereen elkaar steunt in het behalen van die droom. Dit is nog maar het begin. Vanaf nu start het echte werk. Tijdens verschillende programma’s van het ROZ, TIB-advies en Mindt in samenwerking met de Universiteit Twente gaan ze verder bouwen aan hun onderneming. Het afgelopen jaar is een hechte samenwerking tussen verschillende organisaties ontstaan. Een samenwerking waar ik trots op ben en die mij vertrouwen geeft voor het vervolg”, aldus Jaap Fris, founder Mindt.

Als samenwerkende organisaties zijn wij in gesprek met diverse gemeenten en de provincie Overijssel om te kijken hoe hier een vervolg aan gegeven kan worden.

Lees meer over het intensieve programma in een vorig nieuwsbericht of op www.star-t.nl.