partner in ondernemen
Deel deze pagina:

15 okt
2015

PPO en VNG organiseren conferentie ‘Samen werken aan lokaal ondernemerschap’ op 19 november

Conferentie over het versterken van de verbinding tussen sociaal- en economisch beleid, de kansen voor het Bbz en actuele ontwikkelingen op het gebied van lokaal ondernemerschap.

19 november 2015
09.30 – 17.00 uur
ReeHorst, Bennekomseweg 24 in Ede

Ondernemerschap en werkgelegenheid zijn essentieel voor een gezonde en levendige gemeente. Gemeenten zoeken naar nieuwe mogelijkheden om ondernemerschap vorm te geven en samenwerking met lokale partijen te versterken. Niet alleen het economisch maar ook het sociaal beleid speelt hierbij een cruciale rol. Daarnaast zien we dat sociaal ondernemers business modellen neerzetten die ook sociale problemen aanpakken.

Mede naar aanleiding van ‘10 jaar Bbz 2004’ organiseren de VNG en het PPO de conferentie  ‘Samen werken aan lokaal ondernemerschap’ met als doel u te inspireren welke rol gemeenten kunnen innemen ten opzichte van ondernemerschap en welke rol het Bbz hierbij kan spelen.

Praat mee over integrale samenwerking, de mogelijkheden en de toekomst van het Bbz. Raak geïnspireerd door jonge sociale ondernemers en maak kennis met gemeenten die werk maken van lokaal ondernemerschap. Sprekers tijdens de conferentie zijn onder andere:

  • Mariska ten Heuw, wethouder van de gemeente Hengelo
  • Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel
  • Michaël  van Straalen, voorzitter MKB Nederland

Reserveer donderdag 19 november in uw agenda. Via deze link kunt u zich inschrijven.

Bekijk hier de speciale pagina over de conferentie met meer informatie.