partner in ondernemen
Deel deze pagina:

10 okt
2016

PRET tijdens het ZZP netwerkcafé in Hengelo

Er was voldoende PRET tijdens het elfde ZZP netwerkcafé dat ROZ maandagavond 10 oktober 2016 organiseerde in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. Ruim 50 zzp’ers waren aanwezig en luisterden onder andere naar het inspirerende verhaal van Pascal Bos van JAZO Zevenaar over ‘Van NIKS naar PRET’.

Wethouder Mariska ten Heuw verzorgde de opening. Ze benoemde onder andere de hernieuwde aandacht voor zzp’ers en kleine ondernemers in het provinciebeleid en de subsidiemogelijkheden die binnenkort beschikbaar komen. Zodra meer informatie bekend is, vindt u dit op onze website. Terugkerend onderdeel is het ‘pitchen’ door enkele zzp’ers. Ditmaal was het de beurt aan Ronnie Meijer van Meijerschadeservice, Tom Dekker van Websiteaanbieder.nl en Chloe van Driel van Happy in Organising.

dsc_0011

Het netwerkcafé wordt altijd georganiseerd in Ondernemerscentrum H164, maar wat is er nog meer mogelijk in het pand waar ook ROZ gevestigd is? Maureen Oude Oosterik, manager bedrijfsvoering en projecten ROZ/H164, benoemde de huurmogelijkheden en toegevoegde waarde van H164. Heeft u interesse? Bekijk het actuele aanbod op www.h164.nl. Leonie Heuvelink, accountmanager MKB Rabobank Centraal Twente, deelde ondernemersnieuws van de Rabobank, waaronder het inloopspreekuur dat de Rabobank nu één keer per maand verzorgd in H164. De eerstvolgende data zijn maandag 7 november en 5 december 2016. Tussen 14.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Wie wil er nu geen PRET op het werk? Pascal Bos van JAZO Zevenaar, gastspreker deze avond, vertelde hoe hij enkele jaren geleden zijn organisatie van NIKS (Negatief, Individueel, Kleineren en Somber) heeft omgevormd tot een plek waar mensen dagelijks PRET hebben. PRET staat voor Positief, Respect, Enthousiasme en Team. Pascal ging in op hoe het brein functioneert en hoe mensen anders kunnen leren kijken. En hoe creativiteit gestimuleerd kan worden om effectiever te werken. De aanwezigen kregen praktische tips om het werkplezier te verhogen.

dsc_0047

Van de netwerkgelegenheid vanaf 21.00 uur werd volop gebruik gemaakt door de aanwezige zzp’ers. Ook gingen zij in gesprek met de aanwezige partijen op de ondernemersmarkt: ROZ, de afdeling Economische Zaken van de gemeente Hengelo, Small Business Hengelo, Oostwerk administratief bedrijf en Rabobank Centraal Twente. We ontvingen wederom enthousiaste reacties van de aanwezigen; ze gingen met een PRETtig gevoel naar huis.