partner in ondernemen
Deel deze pagina:

08 sep
2014

Puur in Enschede: “Dankzij ROZ van mijn hobby mijn werk gemaakt!”

In mei 2014 zijn Marloes Bons (27) en Nienke Bruynesteyn – Vaneker (30) gestart met een eigen bedrijf in Enschede genaamd Puur. Ze bieden coaching in voeding, beweging en zelfbewustwording. Het ondernemerschap is niet nieuw voor Marloes en Nienke; naast het gezamenlijke bedrijf zijn ze beide al enkele jaren actief als zzp’er in de danswereld. “Ik ben begonnen als leerling in de dansstudio van Nienke, daar kennen we elkaar van”, vertelt Marloes.

“Om optimaal te kunnen presteren ben je als danseres continue met voeding bezig. Daarnaast heb ik altijd al een passie voor voeding en koken, waardoor de link tussen beweging en voeding al snel werd gelegd. Daar spraken Nienke en ik geregeld over en zo ontstond het idee om gezamenlijk dit bedrijf te starten”, aldus Marloes.

Marloes is erg positief over het zelfstandig ondernemerschap. “Ik heb van mijn hobby’s mijn werk gemaakt en dat is geweldig. Daar heeft het ROZ een grote rol in gespeeld. Voorheen had ik er altijd een bijbaantje naast om financieel rond te komen. De tijdelijke aanvulling op mijn inkomen (Bbz-uitkering) die ik via het ROZ heb verkregen geeft mij de financiële ruimte en tijd om me volledig te richten op het verder ontwikkelen van Puur”.

foto 31
Marloes en Nienke

De dames maken ook dankbaar gebruik van coaching via het ROZ. “We hadden behoefte aan iemand die eens van buitenaf meekijkt met het bedrijf. Zelf zit je er midden in, overzie je niet altijd het hele plaatje. De gesprekken met onze coach Hanneke Wiefferink zijn erg inspirerend. Ze is enthousiast, helpt ons bij onze marketingstrategie en geeft ons na elk gesprek opdrachten mee.”.

Het gaat langzaamaan steeds beter met Puur. “De trend die momenteel heerst, om beter voor jezelf te zorgen wat betreft voeding, heeft een positieve uitwerking op ons bedrijf. Mensen willen gezond eten, gebruiken steeds meer superfoods, minder suiker en vermijden E-nummers en crash diëten. Dat is precies wat wij doen, ons ‘unique selling point’. We adviseren mensen te werken aan een gezondere leefstijl en te gaan voor pure en onbewerkte voeding. De producten die wij aanbevelen zijn in elke supermarkt te koop”.

“Wij hopen van Puur onze fulltime baan te kunnen maken en zoveel mogelijk mensen te overtuigen van onze visie over wat gezond leven is. ‘Genieten zonder de pret te bederven’, zeggen we vaak tegen onze klanten. Want voeding moet ook leuk en lekker blijven, daar kunnen wij zelf ook niet zonder. Je kunt zelfs een gezonde taart bakken, dat weten veel mensen niet eens. Het gaat om de balans, als je die gevonden hebt kun je blijven genieten”, aldus Nienke en Marloes.

Vandaag komen de coaches van ROZ langs bij Puur. ROZ organiseert meerdere keren per jaar bijeenkomsten voor de coaches. Ditmaal brengen ze een bezoek aan enkele klanten van ROZ.