partner in ondernemen
Deel deze pagina:

19 jan
2015

ROZ verzorgt gastcolleges voor ROC studenten Sport & Bewegen

Twee ondernemersadviseurs van het ROZ, Benno Ekkelboom en Bert Breukers, verzorgen deze week gastcolleges over ondernemendheid en ondernemerschap voor derdejaars studenten van het ROC college Sport en Bewegen.

Benno en Bert zijn vanuit het ROZ betrokken bij het Ondernemerslab Twente en het stimuleren van ondernemerschap bij jongeren. In dat kader verzorgden zij 19 januari de eerste van vier gastcolleges voor studenten van het Sport en Bewegen over ondernemendheid en ondernemerschap. Dinsdag 20 en donderdag 22 januari vinden de andere gastcolleges plaats voor drie andere groepen van elk ongeveer 20 studenten.

DSC_0090

Het doel van de gastcolleges is het verkennen van het speelveld van de ondernemer op het gebied van sport en bewegen door studenten te laten ervaren wat ondernemen is. Ze moeten een bedrijfsidee uitwerken aan de hand van het Canvas businessmodel en dat wordt klassikaal besproken.

De studenten waren enthousiast over het gastcollege, evenals de docenten van het ROC. “Er zaten vandaag enkele studenten tussen waarin je direct een ondernemer of ondernemend type herkent”, vertelt Benno Ekkelboom tevreden.