partner in ondernemen
Deel deze pagina:

29 okt
2014

Ruim 130 bezoekers bij Starterscafé Hengelo op 28 oktober 2014

Dinsdagavond 28 oktober 2014 was het een drukte van belang in het Rabotheater in Hengelo. Ruim 130 (potentiële) starters waren aanwezig bij het Starterscafé georganiseerd door ROZ, Rabobank Centraal Twente, gemeente Hengelo en de Kamer van Koophandel.

Hans Raanhuis, directeur Bedrijven van Rabobank Centraal Twente, en Sander Schelberg, burgemeester gemeente Hengelo, heetten iedereen welkom. Sander Schelberg riep de starters op om de gemeente aan te spreken op wat ze doen voor startende ondernemers, maar ook wat ze laten. “Starters zijn van groot belang voor onze lokale economie, ook wat betreft arbeidsplaatsen. Wij willen jullie waar nodig faciliteren, zodat jullie zo goed mogelijk van start kunnen gaan”, aldus Schelberg. Ook benoemde hij het belang van kansen zien over de grens. Daar speelt ROZ op in door het organiseren van een training ‘Ondernemen in Duitsland’ die op 5 november 2014 van start gaat. Rabobank Centraal Twente, KvK en ROZ presenteerden hun dienstverlening voor starters.

IMG_4964
Burgemeester Sander Schelberg

Danny Mekić vertelde een inspirerend verhaal over hoe hij zelf als 15-jarige schoolverlater zijn eerste bedrijf oprichtte. Hij deelde zijn ervaringen en ging de interactie aan met de zaal. Hij liet verschillende starters hun verhaal vertellen over waarom ze voor zichzelf willen beginnen. Danny riep de starters op te innoveren. “Bestaande bedrijven zitten veelal in een innovatieparadox. ‘Als de zaken goed gaan, waarom zouden we het dan anders doen’, is een veelgehoorde opmerking. En als het slecht gaat met een bedrijf, is er geen geld om te innoveren. Starters, pak jullie kans en innoveer!” Danny sloot af met drie tips:

  1. Leef je toekomst
  2. Wees behoedzaam, niet bang. Meer dan 95% van je angsten komt niet uit!
  3. Help elkaar

IMG_4978
Danny Mekić

Bekijk een kort filmpje van Danny Mekić op onze Facebookpagina.

De aanwezige starters gingen vervolgens massaal met elkaar en de organiserende partijen in gesprek, onder het genot van een hapje en drankje. Rabobank Centraal Twente, gemeente Hengelo, KvK en ROZ waren erg enthousiast over het verloop van de avond en met name ook het hoge bezoekersaantal. “Starters hebben behoefte aan een plek om ervaringen te delen en kennis op te doen. Wij zijn dan ook voornemens om dit Starterscafé twee keer per jaar te organiseren. In het voorjaar van 2015 horen jullie weer van ons”, aldus de organiserende partijen.

IMG_4984
Aanwezige starters