partner in ondernemen
Deel deze pagina:

20 mei
2014

Ruim 40 zzp’ers en starters bij Netwerkcafé gemeente Berkelland

Ruim 40 zzp’ers en starters waren maandagavond 19 mei aanwezig bij het Netwerkcafé georganiseerd door ROZ, Jongbloed Fiscaal Juristen en de gemeente Berkelland. Het netwerkcafé vond plaats bij De Klok in Eibergen van 19.00 tot 22.00 uur.

Wethouder Han Boer verzorgde namens de gemeente de opening. ‘Wij zijn de meest ondernemende gemeente van de Achterhoek. En dat willen we graag zo houden. U speelt daar een grote rol in; zzp’ers en starters zijn enorm belangrijk voor onze economie’. Pitches waren er van ROZ, Jongbloed Fiscaal Juristen, Rabobank Achterhoek Oost en de Belastingdienst over wat zij voor zzp’ers kunnen betekenen.

DSC_0009

Als opwarmer voor het netwerken, verzorgde Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer bij het ROZ, een workshop ‘Echt netwerken werkt echt!’. Bert gaf de zzp’ers en starters tips en trucs op het gebied van ‘echt netwerken’. De deelnemers kregen de opdracht om zichzelf aan elkaar voor te stellen en in gesprek te gaan over hun passie en dat mocht niet over hun werk gaan. Dat was voor velen lastig genoeg. De aanwezigen kregen uitleg over het belang van de elevator pitch en tot slot mochten drie ondernemers zichzelf presenteren en een vraag stellen aan het publiek.

DSC_0047

Zowel de gemeente als Jongbloed Fiscaal Juristen en ROZ waren erg tevreden over de goede opkomst en de invulling van de avond. Het mooiste voorbeeld van hoe snel netwerken kan gaan, kwam van een groenteboer uit Eibergen. Hij wordt volgende week 65 jaar en heeft ruim 20 jaar een groente- en fruitzaak in Eibergen waarvoor hij een opvolger zoekt. Er volgde direct een reactie uit de zaal van iemand die op zoek was naar een nieuwe uitdaging en wel interesse had. Een match was gemaakt!

Groenteboer Eibergen

Bekijk hier:
> de presentatie
> de foto’s op onze Facebookpagina