partner in ondernemen
Deel deze pagina:

17 jun
2015

Ruim 50 enthousiaste ondernemende vrouwen op Startstraat inspiratieavond

Eén op de drie ondernemers is vrouw; het grootste deel van de vrouwelijke ondernemers is tussen de 40-44 jaar; de meeste vrouwen starten in de persoonlijke dienstverlening; vrouwelijke starters hebben vertrouwen in hun eigen capaciteiten en geloven in de kans op succes; vrouwelijke ondernemers gaan minder snel failliet! Zomaar enkele feiten over vrouwen en ondernemerschap die de ruim 50 ondernemende vrouwen te horen kregen tijdens de Startstraat inspiratieavond op dinsdagavond 16 juni 2015.

ROZ en Claar Grooten kenden elkaar al van de FIFE Vrouwenbeurs die jaarlijks in Enschede georganiseerd wordt. Tijdens deze beurs was er altijd een Startstraat, geïnitieerd door Claar, waar ondernemende vrouwen met hun vragen terecht konden bij verschillende partijen. Zowel Claar als ROZ wilden dit veelbezochte onderdeel een vervolg geven en zo was het initiatief voor een Startstraat inspiratieavond geboren.

Claar Grooten en Sharon Leuveld, verantwoordelijk voor communicatie en acquisitie bij ROZ, verzorgden de aftrap. “Als ondernemersadviesorganisatie staan wij altijd open voor nieuwe ideeën om ondernemers en starters bij elkaar te brengen en te ondersteunen bij succesvol ondernemerschap. Daarom wilden wij graag meewerken aan een vervolg op de Startstraat”, aldus Sharon Leuveld.

DSC_0022

De aanwezige dames konden beide workshoprondes kiezen uit een tweetal workshops; ‘Goed voorbereid van start’ door Marieke Slot van ROZ of ‘Wat drijft jou?’ door Heidi Ruiterkamp van Buro Energieq, ‘Wat is je kostprijs’ door Daan Vaneker van Administratie.net of ‘Zichtbaar met je authentieke verhaal’ door Marleen Backhuijs van Backhuijs Communicatie. Voor elke workshop was meer dan voldoende belangstelling en er was volop interactie.

DSC_0036

Zowel de organisatie als de workshopgevers als de vrouwen waren enthousiast over de avond. “Een avond als deze geeft je weer nieuwe inzichten en zet je als ondernemer weer aan het denken over je eigen onderneming”, aldus één van de aanwezige vrouwen. ROZ en Claar gaan bezien of ze deze avond een vervolg kunnen geven. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Bekijk enkele foto’s op onze Facebookpagina