partner in ondernemen
Deel deze pagina:

07 nov
2014

Ruim 80 bezoekers bij Startersplein Achterhoek

Donderdag 6 november organiseerde ROZ voor de eerste keer het Startersplein Achterhoek van 14.30 tot 19.00 uur op het Loopbaanplein in Winterswijk, waar het ROZ sinds begin april van dit jaar gevestigd is. Ruim 80 mensen die zich oriënteren op het ondernemerschap of pas gestart zijn met een eigen bedrijf waren aanwezig.

Wethouder Wim Aalderink, gemeente Winterswijk, verzorgde de aftrap. “Het getuigt van lef dat u een eigen bedrijf wilt beginnen. Daar zijn wij als gemeente, en ook de hele regio Achterhoek, erg blij mee. Starters zijn erg belangrijk voor de regionale economie, onder andere voor de werkgelegenheid”, aldus Wim Aalderink. Hij riep de starters op om zich te laten informeren en adviseren door alle aanwezige partijen.

Wethouder-sfeer-3
Wethouder Wim Aalderink (foto door Linda Eibrink, www.lindasimone.nl)

Om 15.00, 16.00 en 17.00 werden diverse korte kennissessies verzorgd op het gebied van ‘goed voorbereid van start’, Social media, uw marketingboodschap, fiscale voordelen en plichten, juridische aandachtspunten en starten vanuit een uitkeringssituatie.

DSC_0016
Kennissessie over Social media door Jeroen Raven van FFForward / Limesquare

Doorlopend konden de bezoekers een nieuwe profielfoto laten maken, een LinkedIn profiel maken of updaten, advies ontvangen over een nieuw logo, huisstijl of website, kleur- en stijladvies ontvangen over de persoonlijke presentatie en een checklist meenemen voor het starten van een webshop. Onder de noemer ‘De ondernemer draait door’ waren verschillende kennispartijen aanwezig voor advies en het beantwoorden van ondernemersvragen.

De aanwezige starters en mensen die zich oriënteren op het ondernemerschap konden zelf hun programma bepalen. De meeste bezoekers volgden één of meerdere kennissessies naar keuze, maar er kwamen ook starters die alleen advies wilden van één van de aanwezige partijen of een nieuwe profielfoto wilden laten maken. “We zijn erg tevreden over het verloop van deze eerste editie van het Startersplein”, vertelt Ellen Lansink, manager ROZ. “Het aantal aanmeldingen nam met name de laatste twee dagen nog flink toe en er hebben ook veel mensen even een bezoekje gebracht zonder aanmelding vooraf. Daar hoopten we ook op, maar bij een eerste keer is dat lastig inschatten vooraf. We zijn dan ook erg blij met het hoge aantal bezoekers en zijn voornemens om dit volgend jaar weer te organiseren”.

DSC_0007

Ook de bezoekers en aanwezige partijen waren enthousiast over het Startersplein. Onder andere IdeeMedia reclame- en internetbureau en Ondernemerscentrum Winterswijk meldden dat ze graag weer aanwezig willen zijn als dit volgend jaar ook georganiseerd wordt.

ROZ en Oostwerk administratief bedrijf bedanken de volgende partijen voor hun deelname aan het Startersplein: Belastingdienst, Rabobank Noord-en Oost-Achterhoek, UWV, Kamer van Koophandel, Steentjes Wolters Mulder Advocaten, Sociale Dienst Oost Achterhoek, ONZ Achterhoek, Ondernemerscentrum Winterswijk, FFForward, IdeeMedia reclame- en internetbureau, LINDASIMONE, ikkijkevenrond.nl, R-kwadraat en Heerenhuys Grafische Vormgeving.

Bekijk enkele foto’s op onze Facebookpagina.