partner in ondernemen
Deel deze pagina:

15 dec
2014

Ruim 90 aanwezigen bij Ondernemerscafé over crowdfunding en pensioenen

Maandagavond 15 december 2014 organiseerde het ROZ een Ondernemerscafé voor Hengelose zzp’ers en ondernemers in Ondernemerscentrum H164. De ruim 90 aanwezigen werden bijgepraat over ontwikkelingen en mogelijkheden rondom twee actuele thema’s: crowdfunding en pensioenen.

Mariska ten Heuw, wethouder gemeente Hengelo, verzorgde de opening. Zij vertelde de ondernemers over de voorzieningen en dienstverlening van de gemeente voor ondernemers en zzp’ers en de huidige trends en ontwikkelingen in Hengelo en in Twente. “We zien het fenomeen ‘ondernemen in de wijk’ steeds meer terugkeren en willen dit als gemeente stimuleren. Lopen jullie tegen bepaalde zaken aan als ondernemer, neem dan contact op met het Ondernemersloket of ROZ”.

DSC_0018

Enkele aanwezigen kregen de kans om hun bedrijf te pitchen, waaronder Bart Cornelisse en Niels Bergsma van Merk Waardige Marketing, winnaars van de Startersprijs 2014. Met hun product KassabonDeals bedrukken zij de achterzijde van kassabonnen van supermarkten met leuke deals van ondernemers uit de omgeving. “Wij werken landelijk, maar regionaal zetten we onze Startersprijs zeker in als marketingtool en dat werkt. Ook door de berichtgeving in de pers hebben we al extra naamsbekendheid verworven”, aldus Bart en Niels.

René Wormgoor, specialist Pensioenen bij de Rabobank, behandelde de pensioenmogelijkheden voor ondernemers, waaronder het per 1 januari 2015 van start gaande ZZP Pensioen versus de bancaire lijfrente. Ook gaf hij aandacht aan de risico’s die er echt toe doen bij het opstellen van een financiële planning voor de ondernemer, waaronder arbeidsongeschiktheid en voorzieningen voor nabestaanden.
DSC_0048

Het tweede actuele thema van de avond, crowdfunding, werd toegelicht door een expert van Geldvoorelkaar.nl, Berdien van Coeverden, en iemand met praktijkervaring op het gebied van crowdfunding, Mendel Chiu. Berdien besprak de verschillende vormen van crowdfunding en lichtte toe hoe een traject via Geldvoorelkaar.nl er uit ziet. Mendel Chiu heeft zijn eigen bedrijf, Online Accountants MKB Twente, volledig gefinancierd via crowdfunding en deelde zijn ervaringen.
DSC_0056

Uit de vele vragen uit de zaal bleek de actualiteit van beide onderwerpen en de behoefte van zzp’ers en ondernemers om meer kennis op te doen rondom deze thema’s.

De avond werd afgesloten met de gebruikelijke netwerkborrel en het ondernemersplein met ROZ, Oostwerk, afdeling Economische zaken van de gemeente Hengelo, Rabobank, Belastingdienst en ondernemersnetwerk Small Business Hengelo. Wederom een geslaagde avond met enthousiaste reacties van de zzp’ers en ondernemers.

DSC_0079

Bekijk enkele foto’s op onze Facebookpagina.