partner in ondernemen
Deel deze pagina:

09 mrt
2018

Sabine Busch van ChooseYourBag: “De webshop is écht mijn ding”

Sabine Busch heeft sinds juli 2017 een kantoorruimte in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo met haar bedrijf ChooseYourBag. ChooseYourBag is een webshop in tassen en andere modeaccessoires. Haar ruimte in H164 is niet alleen haar kantoor, maar ook haar magazijn en showroom waar mensen haar producten kunnen komen bekijken.

Voordat ze startte met haar eigen bedrijf, had Sabine al ervaring in de tassenwereld en verstand van webshops. “Ik werkte een aantal jaren bij een webshop in tassen. Ik mocht daar van alles doen; bestellingen, goederen ontvangen, de webshop up to date houden, fotograferen, etc. Een hele afwisselende baan. Dat vond ik erg leuk. Op een gegeven moment ging het wat minder met het bedrijf en uiteindelijk werd mijn contract helaas beëindigd. Ik ben toen gaan nadenken over of ik het niet zelf zou kunnen. Een webshop runnen. Ik kende het systeem immers al. Ik begon letterlijk vanuit de zolderkamer. Mijn vriend zit in de ICT en samen bouwden wij de webshop. Het bevalt me super als ondernemer. Vooral de afwisseling vind ik leuk.”

Sabine beschikt met haar webshop over vrij unieke producten. Ze wil onderscheidend zijn met haar collectie. “Ik kijk uiteraard naar wat in de mode is, maar ook wat ik zelf mooi vind. En ik wil alleen producten waar ik zelf achter sta, kwalitatief goede producten. Bag2bag en Labelsz zijn twee van mijn nieuwste merken. Na het zien van mijn webshop, hebben zij mij benaderd. Dat vond ik erg bijzonder. Vrij snel daarna zijn we een samenwerking aangegaan. Ik ben nog steeds zeer tevreden over die merken. Als je bijvoorbeeld googelt op Bag2bag, vind je mijn webshop direct na hun eigen website. Om nieuwe ideeën op te doen voor mijn collectie, gebruik ik social media en bezoek ik beurzen. Maar ook kijk ik naar wat ik zelf mooi vind. Afgelopen jaar ben ik zelfs naar Ibiza geweest, om inspiratie op te doen voor mijn Ibiza style collectie.”

Sabine had al wel vaker nagedacht over een eigen kantoor en ondernam dan ook meteen actie toen ze een mailing van H164 ontving. “Met een bedrijf aan huis ben je altijd thuis en heb je geen andere mensen om je heen. Daarnaast was ik ook altijd maar aan het werk. Ik wilde werk en privé meer gescheiden houden. In H164 neemt de receptie mijn pakketten aan en mijn orders gaan dagelijks met de post mee. Dat is echt een voordeel vergeleken met vanuit huis werken. Dan moet je een dag wachten als je niet thuis bent wanneer je pakket wordt bezorgd en dat kan niet. Klanten willen hun bestelling de volgende dag al in huis hebben en ik wil natuurlijk niet dat ze teleurgesteld worden. Met de andere ondernemers in het pand heb ik af en toe contact. We sparren wel eens over bepaalde zaken en wisselen ideeën uit.”

Er zit groei in ChooseYourBag. Het wordt steeds drukker en de omzet stijgt. Met name de maanden november en december zijn drukke maanden voor Sabine. De eerste maanden van het nieuwe jaar gebruikt ze voor andere werkzaamheden, zoals het uitzoeken van nieuwe collecties, de website updaten en de administratie. Richting het voorjaar wordt het weer drukker. “Ik wil nog wel verder groeien. Ik ga de komende tijd vaker naar Ladies Events. Zo sta ik 5 juni in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo en 4 september bij De Jaargetijden in Enschede. Ook sta ik tegenwoordig wel eens bij Pathé in Hengelo, op 18 april ben ik daar weer. Via mijn Facebookpagina houd ik mensen daarvan op de hoogte. Bij dergelijke events verkoop ik goed en krijg ik leuke reacties. Wellicht begin ik nog ooit een winkel. Daar twijfel ik nog wel over. De webshop is echt mijn ding. Ook al kost het heel veel tijd; het fotograferen van alle producten, productomschrijvingen erbij plaatsen, nieuwe producten en collecties toevoegen. En ervoor zorgen dat je vindbaar bent in Google en het doen van de administratie. Er is altijd werk, maar ik beleef er heel veel plezier aan. Mijn droom is om ooit zelf tassen te ontwerpen en een eigen label te hebben!”

Bekijk de webshop van Sabine: www.chooseyourbag.nl.