partner in ondernemen
Deel deze pagina:

11 okt
2018

Sabine Busch van ChooseYourBag: “Mijn fysieke winkel versterkt mijn webshop, en andersom!”

Sabine Busch is zo’n drie jaar geleden gestart met haar bedrijf ChooseYourBag, een webshop in tassen en andere modeaccessoires. Sinds september 2018 heeft ze er ook een fysieke winkel bij aan de Dorpsstraat 66a in Enter: ChooseYourBag Store.

Voordat ze startte met haar eigen bedrijf, had Sabine al ervaring in de tassenwereld en verstand van webshops. “Ik werkte een aantal jaren bij een webshop in tassen. Ik mocht daar van alles doen; bestellingen, goederen ontvangen, de webshop up to date houden, fotograferen, etc. Een hele afwisselende baan. Dat vond ik erg leuk. Op een gegeven moment ging het wat minder met het bedrijf en uiteindelijk werd mijn contract helaas beëindigd. Ik ben toen gaan nadenken over of ik het niet zelf zou kunnen. Een webshop runnen. Ik kende het systeem immers al. Ik begon letterlijk vanuit de zolderkamer. Mijn vriend zit in de ICT en samen bouwden wij de webshop. Het bevalt me super als ondernemer. Vooral de afwisseling vind ik leuk.”

Sabine beschikt over vrij unieke producten. Ze wil onderscheidend zijn met haar collectie. “Ik kijk uiteraard naar wat in de mode is, maar ook wat ik zelf mooi vind. En ik wil alleen producten waar ik zelf achter sta, kwalitatief goede producten. Chabo Bags en Bag2bag zijn twee van mijn nieuwste merken. Na het zien van mijn webshop, hebben zij mij benaderd. Dat vond ik erg bijzonder. Vrij snel daarna zijn we een samenwerking aangegaan. Ik ben nog steeds zeer tevreden met die merken. Als je bijvoorbeeld googelt op Bag2bag, vind je mijn webshop direct na hun eigen website. Om nieuwe ideeën op te doen voor mijn collectie, gebruik ik social media en bezoek ik beurzen. Maar ook kijk ik naar wat ik zelf mooi vind. Afgelopen jaar ben ik zelfs naar Ibiza geweest, om inspiratie op te doen voor mijn Ibiza style collectie.”

Sabine verruilde in juli 2017 haar zolderkamer voor een kantoorruimte in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. “Met een bedrijf aan huis ben je altijd thuis en heb je geen andere mensen om je heen. Daarnaast was ik ook altijd maar aan het werk. Ik wilde werk en privé meer gescheiden houden. H164 beviel me erg goed, maar ik dacht ook steeds meer na over een fysieke winkel. Toch twijfelde ik wel, want de webshop is echt mijn ding. Ook al kost het heel veel tijd; het fotograferen van alle producten, productomschrijvingen erbij plaatsen, nieuwe producten en collecties toevoegen. En ervoor zorgen dat je vindbaar bent in Google en het doen van de administratie. Er is altijd werk, maar ik beleef er heel veel plezier aan.”

Er zit groei in ChooseYourBag. Het wordt steeds drukker en de omzet stijgt. Mede daarom besloot Sabine de nieuwe uitdaging aan te gaan en ook een fysieke winkel te starten. “Dat versterkt mijn webshop, en andersom ook. Het vergroot de zichtbaarheid en bekendheid van mijn bedrijf, en een fysieke winkel straalt ook vertrouwen uit richting mijn webshop. Online verkoop is erg populair, maar er is nog altijd een grote groep mensen die mijn producten liever wil zien. Als je dan zowel een webshop als winkel hebt, kun je beide doelgroepen bedienen. Ik ben benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen. Ik vind het spannend, maar heb er ook heel veel zin in. Mijn droom is om ooit zelf tassen te ontwerpen en een eigen label te hebben!”

Bekijk de webshop van Sabine: www.chooseyourbag.nl.