partner in ondernemen
Deel deze pagina:

05 nov
2019

Samenwerking sociaal ondernemerschap: Carintreggeland en ROZ

Vanuit ROZ vinden we het belangrijk om een stimulerende en verbindende rol te hebben binnen sociaal ondernemerschap. Met Carintreggeland hebben we gebrainstormd over het onderwerp sociaal ondernemerschap en hoe Carintreggeland hier invulling aan geeft of kan geven. Renate de Jong van De Ledenservice van Carintreggeland kwam met het idee om sociaal ondernemers een podium te geven binnen de Ledenservice.

Waarom Carintreggeland het belangrijk vindt om sociaal ondernemerschap te stimuleren? Daar hoeft Renate niet lang over na te denken: “Sociaal ondernemerschap is steeds meer in trek en zorgt voor een nieuwe dynamiek in de economie. Het juiste doen voor mens, milieu, maatschappij en de wereld. Daarover gaat sociaal ondernemen. Niet over zoveel mogelijk winst behalen ten koste van onze aarde en de mensen.”

Carintreggeland is ook niet voor niets ‘vriend van Social Impact Day Twente’. Om inspiratie op te doen wat andere organisaties doen op het gebied van sociaal ondernemen, om klanten en andere stakeholders mee te nemen en nieuwe samenwerkingen te zoeken en om zichtbaar te zijn als De Ledenservice van Carintreggeland.

De Ledenservice telt ruim 33.000 leden en is een onderdeel van Carintreggeland, een maatschappelijk verantwoorde onderneming. “Het past binnen de visie en missie om sociaal ondernemers aan te laten sluiten bij het aanbod dat wij onze leden bieden. Enkele sociale ondernemingen waren al aangesloten, zoals Betaal je Maatje en SWB Schilders. Daarnaast doen nu ook Lunchroom Heel Bijzonder, Huis van Lydia, Noaberbouw, Twente Decadente en Betaal de oppas een aanbod binnen onze Ledenservice.”

Meer info over De Ledenservice >>