partner in ondernemen

Advies en begeleiding bij schulden

Heeft u als (ex-)ondernemer ernstige financiële problemen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Dreigen de schulden u boven het hoofd te groeien? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het ROZ.

afbeelding 3 horizontaal shvo

Bekijk hier de korte video waarin wij uitleggen wat wij voor ondernemers met schulden kunnen betekenen >>

Onze gespecialiseerde adviseurs schuldhulpverlening adviseren en begeleiden u bij het afwikkelen van uw schulden. Samen met u zoeken wij naar oplossingen. Onze schuldhulpverlening is op maat en wordt altijd aangepast aan uw situatie. In grote lijnen werken wij als volgt.

Inventarisatie
Voordat wij met u gaan kijken naar mogelijke oplossingen, is het belangrijk om te weten hoe hoog uw schulden zijn, bij wie u schulden heeft en wat de oorzaak van uw schulden is.

Administratie
Inzicht in uw financiële administratie is voor ons absoluut noodzakelijk. Heeft u uw administratie niet op orde of nog niet bijgewerkt? Oostwerk administratief bedrijf kan dat voor u verzorgen.

Voortzetten bedrijf mogelijk?
Het ROZ bekijkt of, ondanks de schulden, de toekomstperspectieven van uw bedrijf goed zijn. Is dat het geval, dan proberen wij samen met u het bedrijf in de lucht te houden.

Regelingen treffen met schuldeisers
Wij proberen regelingen te treffen met uw schuldeisers. We willen de schade beperken, voor u en voor uw schuldeisers.

Faillissement voorkomen
Onze adviseurs schuldhulpverlening bekijken of een (persoonlijk) faillissement voorkomen kan worden. Ook wanneer uw faillissement al is aangevraagd, kunnen er nog mogelijkheden zijn. Neem daarom direct contact met ons op!

Budgetbegeleiding
We adviseren u hoe u uw inkomsten en uitgaven in evenwicht brengt en houdt, om te voorkomen dat u opnieuw in financiële problemen terecht komt.

Wat verwachten wij van u?
Bij schuldhulpverlening zijn wij absoluut afhankelijk van de ondernemer zelf. Wij eisen volledige medewerking en openheid van zaken. Dat betekent dat u al uw schulden moet melden. Tijdens onze schuldhulpverlening mag u, zonder onze toestemming, geen nieuwe schulden aangaan. Als wij geen volledige medewerking krijgen, dan zullen wij de dienstverlening moeten beëindigen.

Zoek op tijd hulp bij financiële problemen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op!

button maak nu een afspraak

U mag verwachten dat medewerkers u op een zakelijke, correcte en vriendelijke manier van dienst zijn. Maar toch kan het gebeuren dat er in de contacten eens iets misgaat.  Als u vindt dat u onheus bent bejegend door een medewerker, kunt u een klacht indienen. Zie hiervoor de klachtenregeling van de gemeente Hengelo, waar ROZ een onderdeel van is. Zie ook de klachtenregeling van de NVVK, waar ROZ een geauditeerd lid van is.