partner in ondernemen

Schuldhulpverlening

Heeft u als (ex-)ondernemer ernstige financiële problemen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Dreigen de schulden u boven het hoofd te groeien? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het ROZ.

Het ROZ werkt voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek. Onze schuldhulpverlening verzorgen we voor inwoners van de gemeenten Aalten, Almelo, Berkelland, Borne, Bronckhorst, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Lochem, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten (in overleg), Tubbergen, Twenterand, Wierden en Winterswijk en is veelal kosteloos.

“Faillissement aanvragen is geen oplossing voor uw schulden! Veel ondernemers denken dat een faillissement noodzakelijk is om van hun schulden af te komen, maar in bijna alle situaties is dat niet het geval. Neem zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij u hierin kunnen adviseren” – Silke Eitink, senior adviseur schuldhulpverlening

Wij adviseren en begeleiden u bij het afwikkelen van uw schulden. Samen met u zoeken wij naar oplossingen. Onze schuldhulpverlening is op maat en wordt zoveel mogelijk aangepast aan uw situatie.

Voortzetten bedrijf mogelijk
Het ROZ beoordeelt of, ondanks de schulden, de toekomstperspectieven van uw bedrijf goed zijn. Is uw bedrijf levensvatbaar, dan bekijken we of u in aanmerking komt voor een Bbz-krediet om uw schulden te financieren of te saneren.
Kunnen uw schulden niet volledig worden gefinancierd met het Bbz-krediet, dan doen we uw schuldeisers een ‘voorstel tegen finale kwijting’. Gaan uw schuldeisers hiermee akkoord, dan wordt het restant van uw schulden kwijtgescholden.

Noodzakelijk om bedrijf te beëindigen
Als het om welke reden dan ook niet lukt om uw bedrijf voort te zetten, dan zijn er mogelijkheden om een bedrijf (zonder faillissement) op een goede manier te beëindigen. Het ROZ begeleidt u hierbij.

Uw schuldeisers ontvangen een voorstel voor een zogenoemde ‘minnelijke schuldregeling’, dus zonder tussenkomst van een rechter. Als alle schuldeisers akkoord gaan met dit voorstel, betekent dit dat u drie jaar lang een deel van uw inkomen reserveert voor uw schuldeisers. Wanneer u deze periode voldoet aan alle voorwaarden van de schuldregeling, dan wordt het restant van uw schulden kwijtgescholden.

Bedrijf is al beëindigd
Heeft u uw bedrijf pas geleden beëindigd? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres en proberen wij het ‘minnelijke traject’ op te starten.

Faillissement is al aangevraagd
Ook wanneer uw faillissement al is aangevraagd, kunnen er nog mogelijkheden zijn om tot een akkoord met uw schuldeisers te komen. Neem daarom direct contact met ons op.

Wat wij van u verwachten
Bij schuldhulpverlening zijn wij afhankelijk van uw medewerking en informatie. Wij eisen volledige medewerking en openheid van zaken. Dat betekent onder andere dat u alle schulden bij ons moet melden. Tijdens onze schuldhulpverlening mag u, zonder onze toestemming, geen nieuwe schulden aangaan.

Zoek op tijd hulp bij financiële problemen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op!

button maak nu een afspraak

U mag verwachten dat medewerkers u op een zakelijke, correcte en vriendelijke manier van dienst zijn. Maar toch kan het gebeuren dat er in de contacten eens iets misgaat.  Als u vindt dat u onheus bent bejegend door een medewerker, kunt u een klacht indienen. Zie hiervoor de klachtenregeling van de gemeente Hengelo, waar ROZ een onderdeel van is.