partner in ondernemen
Deel deze pagina:

10 okt
2017

Sip Akker: “Door advies en financiering van ROZ is ons bedrijf weer financieel gezond geworden!”

Sip Akker is al ruim twaalf jaar ondernemer. Hij is eigenaar van het bedrijf Euroconnexxion Automotive in Almelo. “Wij zijn specialist in de levering van hoogwaardige uitlaatsystemen. Wij importeren en distribueren uitlaatsystemen voor personenauto’s door middel van een grossiersnetwerk in de Benelux”.

Sip werd ondernemer nadat hij zo’n dertig jaar in het onderwijs werkzaam was geweest als leraar. “De zekerheid van het leraarschap hield me jarenlang tegen om zelfstandig mijn ideeën te kunnen uitvoeren. Ik ben nu blij dat ik toch de stap heb durven nemen, ondanks enkele forse hobbels die op mijn pad kwamen. Wat ik vooral als positief ervaar is dat je zelf je ideeën gestalte kunt geven. De uitdaging om er een succes van te maken en aan het eind van een week hard werken kunnen zeggen tegen jezelf: ‘Dat heb je goed gedaan!’.

Door een brandschade veroorzaakt door brand bij een naastgelegen bedrijf, liep Sip acht maanden omzet mis. “Deze werd pas jaren later door de verzekering vergoed. Hierdoor kwamen we in financieel zwaar weer terecht. Overtuigd van het slagen van mijn missie en dat de verzekering mij wel zou moeten uitkeren, ben ik ondanks al deze tegenslagen doorgegaan. Omdat ik kopje onder dreigde te gaan, heb ik de hulp van ROZ ingeroepen. Via internet en op advies van de bank kwam ik bij hen terecht.”

Sip heeft advies gehad en financiële ondersteuning via de Bbz-regeling. “De gesprekken met onze adviseur Maurice waren een welkome steun en bevestiging dat ik op de goede weg zat, maar dat ik accenten moest leggen. Ik heb impopulaire maatregelen moeten nemen. Dat was niet fijn, maar noodzakelijk. De financiële ondersteuning om ons bedrijf weer gezond te maken, heb ik als zeer positief ervaren. Zonder deze hulp had ik nu in de schuldsanering gezeten en vier werknemers in de uitkering. Ook de deskundige en kritische begeleiding was zeer zinvol.”

Zelf heeft Sip altijd het gevoel gehad dat het wel goed zou komen, ondanks dat het af en toe tegen zat. Dat vertrouwen komt voort uit zijn geloof in God. “Hoe het nu gaat met mijn bedrijf? Zeer goed! Onze omzet is bijna verdrievoudigd en ik zie de toekomst zeer positief tegemoet!”

Tip van Sip:
“Wacht niet te lang met hulp inroepen. Een neutrale kijk van buitenaf is zeer zinvol als je in de problemen zit. Waarschijnlijk zal dat op een aantal punten pijn doen, maar als je bedrijf echt levensvatbaar is, komt er iets moois voor terug!