partner in ondernemen

Sociaal ondernemen - wat doen wij?

ROZ stimuleert sociaal ondernemerschap en is partner in sociaal ondernemen. We bieden advies, een klankbord en trainingen aan sociaal ondernemers of mensen die de ambitie hebben om te starten met een sociale onderneming. Daarnaast fungeren we als makelaar en brengen organisaties en (sociale) ondernemers rondom dit thema met elkaar in contact. Ook ontwikkelen we initiatieven voor sociale ondernemingen, veelal samen met partners, om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Halverwege 2017 hebben we een netwerk opgericht voor sociaal ondernemers in Twente en de Achterhoek.

afbeelding video sociaal ondernemen
Bekijk deze video over sociale ondernemers in Twente en de Achterhoek.

Sociale ondernemingen streven primair en expliciet een maatschappelijk doel na. Dat wil zeggen dat zij een maatschappelijk probleem willen oplossen. Daarnaast is een sociale onderneming financieel zelfvoorzienend en sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd.

ROZ legt bij sociaal ondernemen de focus op het creëren van werk voor mensen die nu aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan. Bij uitstek wordt hierin onze expertise op het gebied van ondernemerschap gekoppeld aan onze kennis van de re-integratiemarkt.

Heeft u als (startende) ondernemer interesse om sociaal te ondernemen? Wilt u als ondernemer meer maatschappelijke impact realiseren? Dan willen we graag met u in gesprek! Bij al uw vragen over sociaal ondernemerschap kunt u bij ons terecht.

button maak nu een afspraak

 

Vrienden van H164
De Vrienden van H164 is een groep bedrijven en instellingen die ons ondersteunen en meedenken bij het op de kaart zetten van sociaal ondernemerschap. Lees meer >>

Vraag de Code Sociale Ondernemingen aan >>