partner in ondernemen

Sociale ondernemingen ROZ

ROZ ontwikkelt initiatieven voor sociale ondernemingen, veelal samen met partners, om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

SOCIALE INITIATIEVEN

Twente Move2Social
Binnen het project Twente Move2Social hebben tien verschillende organisaties en bedrijven, waaronder ROZ, hun krachten gebundeld. Wij brengen ideeën en ondernemers bij elkaar om sociale vraagstukken aan te pakken in sociale ondernemingen. In een intensief programma van drie maanden ondersteunen we innovatieve sociaal ondernemers bij het realiseren van hun idee.
Lees meer op www.twentemove2social.nl >>

Direct2Job
Direct2Job is een traineeshiptraject voor jongeren met een afgeronde Mbo 1 of 2 opleiding die er klaar voor zijn om aan het werk te gaan. Tijdens het traineeship (betaalde baan) worden ze begeleid door de werkgever op de werkvloer en door de Direct2Job coach. Daarnaast volgen ze trainingen en workshops van het Direct2Job team. Direct2Job is een samenwerking tussen het bedrijfsleven, ROC van Twente, Werkplein Twente en ROZ. Lees meer in de folder voor jongeren of voor werkgevers.

Social Match
Social Match koppelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan bedrijven die gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van ROZ.
Lees meer >>

Next
Next beschikt over personeel op financieel-administratief en secretarieel gebied dat door bedrijven flexibel, één of meerdere dagdelen per week, ingezet kan worden. Next maakt hierbij gebruik van vouchers.
Lees meer >>

BedrijvenTalentTwente
BedrijvenTalentTwente zette zich in voor jongeren met diploma zonder baan. Binnen dit project konden zij werkervaring opdoen om zo de kansen op een baan te vergroten. Dit project is inmiddels beëindigd.

SOCIALE ONDERNEMINGEN

Oostwerk administratief bedrijf
Oostwerk verzorgt de administratie voor (startende) ondernemers. Denk aan het verzorgen van de diverse aangiftes en het opstellen van de jaarrekening. Bij Oostwerk werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stagiaires vanuit het onderwijs die worden begeleid door ervaren boekhouders.
Lees meer >>

ServicePakketOost
ServicePakketOost leidde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot pakketbezorger en vervoerder. Het bedrijf is inmiddels overgebracht naar de markt.
Lees meer >>

Heeft u ideeën voor een sociale onderneming of een sociaal initiatief en wilt u daarover in gesprek? Neem contact op met ons.