partner in ondernemen

Stappenplan eigen bedrijf

Gaat u een eigen bedrijf beginnen? Wij adviseren u graag bij het starten van uw eigen onderneming. Een stappenplan voor uw eigen bedrijf kan u daarbij helpen.

Stappenplan eigen bedrijf

Wanneer u uw eigen bedrijf wilt gaan opzetten zijn er een aantal stappen die u dient te doorlopen. Dit is een stappenplan om uw eigen bedrijf te starten:

  1. Bepaal de rechtsvorm
  2. Schrijf een ondernemingsplan
  3. Schrijf uw bedrijf in bij de KvK
  4. Open een zakelijke rekening
  5. Vraag eventuele vergunningen aan
  6. Maak een website
  7. Regel uw verzekeringen

Rechtsvorm en ondernemingsplan

Als u zich gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel moet u aangeven welke rechtsvorm van toepassing is op uw onderneming. De rechtsvorm die u kiest heeft onder meer gevolgen voor de aansprakelijkheid van het bedrijf en uw belastingverplichtingen. De volgende stap is het schrijven van een ondernemingsplan. Dit helpt u bij het in kaart brengen van de kansen, gevaren en potentiële klanten.

Kamer van Koophandel en zakelijke rekening

Een bezoek aan de KvK is verplicht voor iedereen die een eigen bedrijf wil starten. Om te kunnen ondernemen moet uw bedrijf namelijk staan ingeschreven in het Handelsregister. Een zakelijke rekening is daarnaast een goede manier om overzicht te houden in het financiële plaatje. U voorkomt hiermee dat uw zakelijke en privéadministratie strak door elkaar lopen.

 

Website maken

Als u uw bedrijf onder de aandacht wilt brengen is een website daar een goede manier voor. Deze kunt u vervolgens promoten op de bekende sociale media platforms. Middels zoekmachine optimalisatie zorgt u ervoor dat uw website hoog in de zoekresultaten van Google zal staan.

Verzekeringen

Als ondernemer loopt u risico’s. Deze risico’s kunt u afdekken door u te verzekeren. U moet zich natuurlijk persoonlijk verzekeren, maar ook voor uw bedrijf kan het handig zijn om bedrijfsverzekeringen af te sluiten. Hierbij valt te denken aan verzekeringen voor ziekte en arbeidsongeschiktheid, pensioen, inboedel en aansprakelijkheid. Het is helemaal aan u om te beoordelen welke verzekeringen u nodig denkt te hebben. Waar u als werknemer kunt rekenen op de steun van uw werkgever, moet u daarvoor als ondernemer zelf de risico’s afdekken.

Neem contact met ons op »

Meer informatie over het starten van een eigen bedrijf

Heeft u nog vragen na het lezen van dit stappenplan voor uw eigen bedrijf? Neem dan gerust eens contact met ons op.