partner in ondernemen
Deel deze pagina:

14 sep
2017

STAR/T: pre-startup school voor statushouders in Twente

ROZ is één van de partners in het nieuwe project STAR/T, waarin ambitieuze statushouders die dromen van een eigen bedrijf worden begeleid. Maak je dromen waar en leer een eigen bedrijf starten met STAR/T! Het programma gaat begin oktober van start.

Wij zijn een inclusieve community en bieden jou de ondersteuning om je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en je eigen bedrijf in Nederland te starten. Als onderdeel van onze community ontmoet je veel mensen met verschillende (zakelijke) achtergronden en krijg je de training en ondersteuning die je nodig hebt om je ideale baan te creëren, een eigen bedrijf.

Ons programma
Wij bieden een intensief programma voor ambitieuze statushouders die een droom hebben om hun eigen bedrijf te beginnen en graag hun ondernemingsvaardigheden willen ontwikkelen. Gedurende 5 weken krijgen de deelnemers trainingen over design thinking en lean startup, bieden we ze gastworkshops en werken we samen aan het ontwikkelen en testen van een prototype om uiteindelijk het eigen idee zo goed mogelijk te kunnen pitchen. Het programma is gratis voor de geselecteerde deelnemers. Ervaring als ondernemer is niet noodzakelijk. Persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als business development. De eerste week staat in het teken van het begrijpen van de basis met betrekking tot het opzetten van een bedrijf in Nederland én het creëren van een team. Tijdens de tweede week richt je je op het creëren van een product idee. De derde week bestaat uit het ontwikkelen van het business model. Het maken van een prototype staat in de vierde week op het programma. En in de vijfde week leren we je om je idee te pitchen voor mogelijke investeerders. Het programma is parttime dus je moet vanaf 9 oktober 5 weken lang 3 dagen per week beschikbaar zijn.

Wat kun je verwachten?
* een co-working space
* een community van gelijkgestemde creatieve mensen
* trainingen
* praktische workshops
* design thinking & LEAN startup
* individuele ondersteuning

Locatie
Het programma wordt aangeboden in the cee spot, de thuisbasis van de CeeCee Community. The cee spot is een inspirerende werk- en ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers in media, technologie, ICT, design en architectuur op de Roombeek in Enschede. Dé plek om succesvolle innovaties te co-creëren en wereldbestormende ideeën te ontwikkelen.

Voor wie?
We zijn op zoek naar jonge, nieuwsgierige en gedreven deelnemers van verschillende achtergronden (technici, ondernemers, wetenschappers, marketeers en ontwerpers) of andere (werk)ervaring. Je kan je ook zonder een bedrijfsidee aanmelden. Wel verwachten we dat je Engels en / of Nederlands kan spreken en begrijpen. Je bent met je inburgering bezig of je hebt deze al afgerond. Jouw droom is om een eigen onderneming te hebben. Je hebt de drive om van je passie een zakelijke kans te maken. Daarom bent je bereid om er tijd en moeite in te steken. Je bent een teamplayer en deelt je kennis en ervaring graag met anderen.

Dus, ben je ondernemend, energiek, en droom je van het starten van je eigen bedrijf in Nederland?

Over ons
In Nederland zijn er verschillende projecten die statushouders ondersteunen in het vinden van werk. Van begeleiding door mentoren tot matching diners. De focus is echter vooral op het begeleiden naar een baan. Terwijl er zich in de groep statushouders ook (potentiële) ondernemers bevinden. Met STAR/T willen we ondernemende statushouders ondersteunen in het ontwikkelen van hun innovatieve producten, diensten en business-modellen en het creëren van sociale waarde. Het komt nog te vaak voor dat de kennis en expertise om deze specifieke doelgroep te helpen ontbreekt. Daarom slaan we de handen ineen.

STAR/T is een initiatief van de Universiteit Twente en Mindt, in samenwerking met de ROZ Groep en TIB-advies. Universiteit Twente en Mindt hebben ervaring met het aanbieden van programma’s specifiek gericht op innovatie en ondernemerschap. ROZ Groep en TIB-advies hebben ervaring met het begeleiden van ondernemers en het beoordelen van de businessplannen. Met STAR/T bundelen we de verschillende programma’s en maken we gebruik van elkaar expertise.

Website
Kijk voor meer informatie over het programma of om je aan te melden op www.star-t.nl

Meer informatie
Voor vragen over het programma of over het aanmelden, neem dan contact op met Jaap Fris,
06-23537616 of jaap@wearemindt.nl