partner in ondernemen
Deel deze pagina:

05 sep
2013

Startende bedrijven stimuleren werkgelegenheid

Vanaf de eeuwwisseling neemt het aantal startende bedrijven – met uitzondering van de jaren 2009 en 2012 – jaar op jaar toe. Driekwart van de groei van de werkgelegenheid komt voor rekening van de snelle groeiers.

Vanaf de eeuwwisseling neemt het aantal startende bedrijven – met uitzondering van de jaren 2009 en 2012 – jaar op jaar toe. Aan de andere kant: vanaf 2006 neemt het jaarlijkse aantal opheffingen van bedrijven ook toe en vanaf 2010 nog sterker dan in de jaren daarvoor. Driekwart van de groei van de werkgelegenheid komt voor rekening van de snelle groeiers. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM naar de ontwikkeling van het Nederlandse bedrijfsleven en hun betekenis voor de werkgelegenheid, van 1998 tot en met 2012.

Lees het volledige artikel op ondernemerschap.nl.

Het ROZ adviseert, begeleidt, coacht en traint startende ondernemers in Twente en de Achterhoek. Een inventarisatie naar de dynamiek van, met begeleiding van het ROZ, gestarte Twentse bedrijven in 2009, 2010 en 2011 wijst uit dat meer bedrijven nog in de lucht zijn dan op grond van het landelijk gemiddelde verwacht zou mogen worden. Wilt u ook advies en begeleiding bij een succesvolle start? Bekijk op deze website wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact met ons op.