partner in ondernemen
Deel deze pagina:

02 nov
2017

Starterscafé met gastspreker Alex Klein en uitreiking Startersprijs op 13 november 2017

Op 13 november 2017 organiseert Rabobank Centraal Twente samen met de gemeenten Hengelo, Hof van Twente en Borne, ROZ en de Kamer van Koophandel wederom een Starterscafé in Schouwburg Hengelo.

Het Starterscafé is hét platform voor iedereen die een bedrijf wil beginnen of pas geleden gestart is. Een plek waar starters andere ondernemers uit de regio ontmoeten, ervaringen kunnen delen en een waardevol netwerk opbouwen.

Vanaf 19.00 uur is de ontvangst en om 19.30 uur start het programma. Wethouder Michel Kotteman van de gemeente Borne verzorgt de opening. Ditmaal is Alex Klein te gast. Alex Klein is onderzoeker, auteur en geeft les op binnen- en buitenlandse universiteiten in verschillende vakgebieden. Starterskompas is één van de vele boeken die hij heeft geschreven. En pas geleden heeft hij een onderzoek gedaan waarom starters slagen of niet slagen. Iedere ondernemer stelt doelen. Ook startende ondernemers stellen doelen. Echter, als starters hun doelen niet bereiken, dan stopt hun bedrijf automatisch… Dus is de vraag: wat is de reden dat de een wel succesvol is en de ander niet? Alex Klein zal dat in Jip en Janneke taal uitleggen. Zijn verhaal is zowel interessant voor starters als ondernemers die al wat langer actief zijn.

De uitreiking van de Startersprijs Midden Twente 2017 vanaf ongeveer 20.30 uur is het spannendste onderdeel van de avond voor de vijf genomineerden: Conceptstore Villa 8 uit Borne, La Strada Bikes uit Delden, Roossink Schuttingen & Overkappingen uit Hengelo, Vintage & More uit Markelo en Zeut Chocola uit Borne. Alle ondernemers die in 2016 gestart zijn met een eigen bedrijf in de gemeente Hengelo, Borne of Hof van Twente maakten kans op deze prijs. De jury koos uit alle aanmeldingen deze vijf genomineerden. Tijdens het Starterscafé wordt de winnaar bekend gemaakt.

Vanaf 21.15 uur is er volop de gelegenheid om te netwerken met elkaar onder het genot van een hapje en drankje en in gesprek te gaan met de organiserende partijen, de genomineerden en winnaar van de Startersprijs. Aanmelden voor het Starterscafé kan via rabobank.nl/ct. Toegang is gratis en een introducé is van harte welkom.