partner in ondernemen
Deel deze pagina:

07 mrt
2019

Startersevent Achterhoek druk bezocht met ruim 70 starters

Een bomvol gemeentehuis in Hengelo (Gld) op donderdag 7 maart met ruim 70 startende ondernemers en mensen met plannen om een bedrijf te starten. ROZ organiseerde samen met de gemeente Bronckhorst, met medewerking van de andere Achterhoekse gemeenten waar ROZ voor werkt, het Startersevent Achterhoek van 13.30 tot 17.00 uur.

Wethouder Willem Buunk van gemeente Bronckhorst verzorgde de opening. Kennis opdoen, informatie ophalen en netwerken; dat stond deze middag centraal. De bezoekers konden twee powersessies naar keuze volgen waarin zij in 45 minuten werden bijgepraat over wat er allemaal komt kijken bij het starten van een bedrijf, social media, online marketing, juridische aspecten, fiscale voordelen en succesvol klanten werven. Voor alle thema’s was meer dan voldoende animo. Op het kennisplein met twaalf bedrijven en organisaties die kunnen helpen bij de start van het bedrijf, haalden de bezoekers informatie op. Veel starters maakten ook gebruik van de mogelijkheid om een nieuwe profielfoto te laten maken door Sjoukje Geelink van LOenCO fotografie.

Erik Legters (Distilleerderij de Bronckhorst) en Pim Michels (Go 4 Goals Online Marketing en Lederhosenwinkel.nl), ambassadeurs van het Startersevent, sloten de middag af. Zij deelden hun starterservaringen en gaven de starters inspiratie mee naar huis. Zij vertelden waarom zij een eigen bedrijf zijn gestart, hoe het nu met ze gaat en waar ze tijdens de start tegenaan gelopen zijn.

“Wat een leuke middag met enthousiaste bezoekers en organisaties!” reageert Ellen Lansink, manager ROZ. “We hebben nu tweemaal een soortgelijke bijeenkomst voor starters in de Achterhoek georganiseerd, elke keer met erg veel belangstelling en positieve reacties. We voorzien in een behoefte van starters om kennis en informatie op te halen met het organiseren van een Startersevent”.

ROZ en de gemeente Bronckhorst bedanken de volgende organisaties en bedrijven voor hun deelname aan het Startersevent Achterhoek: Alfa Accountants en Adviseurs, Distilleerderij De Bronckhorst, Financieel Doordacht, Finsalus Verzekeringen, Flox Ondernemershuis, Go 4 Goals Online Marketing, LOenCO fotografie, Ondernemende helden, NickLink, Rabobank Noord-en Oost-Achterhoek, De Startversneller, Steentjes Wolters Mulder Advocaten, Visser Mode en ZZP Nederland.