partner in ondernemen
Deel deze pagina:

03 jun
2016

Startersevent Twente voorziet in behoefte met powersessies, kennispleinen en netwerkgelegenheid

Donderdag 2 juni 2016 organiseerde ROZ met medewerking van alle veertien Twentse gemeenten en de provincie Overijssel een groot Startersevent. Ruim 300 mensen met plannen om een eigen bedrijf te beginnen en pas gestarte ondernemers waren aanwezig in de Gieterij in Hengelo.

Om 15.00 uur verzorgden Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, en Mariska ten Heuw, wethouder gemeente Hengelo, de opening. Beiden onderstreepten het belang van starters voor de economie en goede voorzieningen voor hen om de kansen op succesvol ondernemerschap zo groot mogelijk te maken. “De ondernemers zijn zelf aan zet om hun plannen en ideeën om te zetten in werk. Als overheid kunnen we daar wel bij faciliteren. Dit Startersevent draagt daaraan bij en organisaties zoals het ROZ kunnen daar ook bij helpen. Ik ben onder de indruk van wat er in Twente aan ondersteuning beschikbaar is en vind het belangrijk dat het ROZ en ook de andere aanwezige organisaties en bedrijven zich hier vandaag presenteren”, aldus Eddy van Hijum.

IMG_4838 - kopie

Kennis opdoen, informatie ophalen en netwerken; dat stond centraal. In 11 verschillende powersessies over uiteenlopende thema’s als crowdfunding, social media, administratie en ‘van een mooi idee naar een sterk concept’ deden de starters kennis op. Met ruim 200 deelnemers in totaal werden de meeste sessies goed bezocht. Op de kennispleinen met een dertigtal bedrijven en organisaties die kunnen helpen bij de start of doorgroei van het bedrijf haalden de bezoekers informatie op. Ervaringen werden gedeeld op het Startersplein met pas gestarte ondernemers. Op het Netwerkplein werden contacten gelegd met de aanwezige netwerkorganisaties en tussen de starters onderling.

Om 19.00 uur was het de beurt aan gastsprekers Eric Braamhaar en Benno Schildkamp met de lezing ‘Fluitend ondernemen’. Met hun no-nonsense humor namen ze de ruim 90 aanwezigen mee in een programma vol met anekdotes uit de voetbalwereld versus het bedrijfsleven over opstartproblemen en tegenslagen, presteren op het juiste moment, motiveren, klantgerichtheid en communiceren.

IMG_7775

ROZ, de Twentse gemeenten en de provincie Overijssel kijken tevreden terug op een geslaagd event. Ook van de standhouders en bezoekers hebben zij enthousiaste reacties ontvangen, en tips en aanbevelingen voor een vervolg.

Bekijk hier het fotoalbum op Facebook >>