partner in ondernemen
Deel deze pagina:

02 mrt
2017

StartersTip #1: Profileer jouw onderneming online!

Chantal Joldersma, startersadviseur bij ROZ: “Vaak hoor ik startende ondernemers zeggen dat zij een geweldig product of dienst in huis hebben, maar dat zij het lastig vinden om het te verkopen.  Veel ondernemers zijn niet als ‘salestijger’ in de wieg gelegd, maar gelukkig zijn er meerdere manieren, kanalen en middelen die je helpen om jouw product of dienst te verkopen”.

“Begin wel eerst bij de basis en zorg ervoor dat je het juiste product op de plank hebt liggen of de juiste dienst aanbiedt. Dit klinkt heel logisch, maar één van de meest gemaakte startersfouten is dat er iets wordt aangeboden waar niet of nauwelijks vraag naar is. Je kunt zelf heel enthousiast zijn over iets dat je hebt bedacht, maar hoe denkt jouw doelgroep hier over? Hoe meer je weet over jouw klant, des te beter kun je jouw product of dienst afstemmen.

Werk dus aan een marketingstrategie en profileer je daarbij zeker online. Iedereen is tegenwoordig online te vinden via verschillende apparaten. Via onze mobiele telefoon, tablet en PC zoeken we informatie over producten en diensten. Zorg ervoor dat klanten op zoek gaan naar jou! Ook met een klein budget kun je al een heel eind komen. Niet alleen een goede website, maar juist ook de vindbaarheid ervan zorgt voor meer klanten. Het op de goede manier inzetten van social media leidt tot meer bezoekers op jouw website en uiteindelijk ook tot meer opdrachten” aldus Chantal.

Wil je meer weten over hoe je jouw onderneming (online) kunt profileren en hoe je via het internet meer klanten binnenhaalt? Meld je dan aan voor onze nieuwe training ‘(Online) Marketing’. In samenwerking met communicatiebureau Limesquare verzorgt Chantal namens ROZ deze gratis 4-daagse training. De training gaat van start op 23 maart.

Meer lezen over (online) marketing? Enkele interessante artikelen:

ROZ verzorgt onder meer advisering en begeleiding van starters. Onze startersadviseurs geven elke maand een interessante tip!