partner in ondernemen
Deel deze pagina:

28 apr
2017

StartersTip #2: Doe een ondernemerstest!

Ninorta Chamoun, startersadviseur bij ROZ: “Veel startende ondernemers willen een bedrijf starten omdat zij met hun deskundigheid of hobby hun geld willen verdienen. Daarnaast spreekt hen vooral de onafhankelijkheid en flexibiliteit aan als zelfstandig ondernemer. Maar ondernemen is meer dan dat. Het vraagt meer van u dan gemotiveerd zijn en goed zijn in uw werk”.

“Belangrijke vaardigheden zoals netwerken, klanten werven, verkopen en administratie   bijhouden zijn noodzakelijk. De meeste starters doen dit, sowieso in de startfase van het bedrijf, allemaal zelf. Dat betekent dat u als ondernemer meer een generalist moet zijn en van alles iets moet kunnen. Daarnaast zijn er financiële risico en vraagt het veel zelfstandigheid omdat u meestal geen collega’s heeft.

Hoe weet u nu hoe u scoort op deze vaardigheden? En welke vaardigheden zijn zoal belangrijk voor een ‘echte ondernemer’? Ik raad starters daarvoor een ondernemerstest aan. Met een ondernemerstest krijgt u inzicht in uw sterke en ontwikkelpunten. Hoe ondernemend bent u, ook ten opzichte van andere ondernemers in uw branche. Hoe onderneemt u, welk type ondernemer bent u? Komt uw zelfbeeld overeen met hoe anderen u zien? Aan de hand van allerlei vragen krijgt u daar inzicht in en kunt u aan de slag met uw ontwikkelpunten”, aldus Ninorta.

E-scan via ROZ
“Bij het ROZ werken wij met de E-scan (http://ondernemerstest.entrepreneurscan.com).
Een digitale test die wetenschappelijk getoetst is en specifieke ondernemerskwaliteiten meet. De resultaten worden gerelateerd aan het betreffende branchegemiddelde. Deze test kunt u als starter gratis afnemen bij ons. De uitkomsten bespreekt u met uw adviseur. Samen kijken wij bij welke ontwikkelpunten u ondersteuning kunt gebruiken om deze te verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld door trainingen of coaching”.

Heeft u interesse in de E-scan? Maak dan een afspraak bij het ROZ.