partner in ondernemen
Deel deze pagina:

01 jun
2017

Starterstip #3: Registreer tijdig uw domeinnaam!

Marieke Slot, ondernemersadviseur en trainer bij ROZ: “Tegenwoordig kunt u echt niet meer ondernemen zonder internet. Elk (startend) bedrijf heeft een website. Om ook online goed gevonden te kunnen worden, is een goede domeinnaam of URL noodzakelijk. Daarom geef ik u deze tip op de Dag van de Domeinnaam.”

“Zorg ervoor dat u tijdig uw domeinnaam registreert. Als u een bedrijfsnaam kiest, check dan meteen of de bijpassende domeinnaam nog vrij is, voordat een ander deze registreert. Dit kan eenvoudig online via https://www.sidn.nl/.

Houd er ook rekening mee dat u niet zomaar elke willekeurige domeinnaam mag gebruiken om meer klanten te trekken. Als u bijvoorbeeld een bestaande merknaam of een sterk op dat merk lijkende naam in een domeinnaam verwerkt, om zo meer klanten naar uw website te trekken, dan is dat commercieel gebruik van het merk en dat is verboden.”

Marieke geeft een aantal aanvullende tips mee:

  • Kies voor een duidelijke en sterke domeinnaam, want deze zijn het makkelijkste te onthouden. En kies ook voor een makkelijk te spellen domeinnaam.
  • Verwerk eventueel zoekwoorden voor uw branche in uw domeinnaam. Dit kan bijdragen aan het sneller vindbaar worden binnen een zoekmachine als Google.
  • Koppel het e-mailadres aan uw domeinnaam. Dit is makkelijker voor de klant en het ziet er professioneler uit. Dus heeft u als website www.starters.nl, zorg dan dat u een e-mailadres als info@starters.nl aanmaakt.
  • U kunt ook de domeinnaam onder meerdere extensies en op meerdere manieren vastleggen. Bijvoorbeeld met en zonder koppeltekens, veel voorkomende spelfouten, productnamen, enz. Verwijs deze vervolgens door naar het hoofd domein. Zo kunnen uw klanten u altijd vinden en voorkomt u dat concurrenten de domeinnaam vastleggen onder een andere extensie.

ROZ verzorgt onder meer advisering en begeleiding van starters. Onze startersadviseurs geven elke maand een interessante tip!