partner in ondernemen
Deel deze pagina:

22 jun
2017

Starterstip #4: Ga goed voorbereid van start!

Benno Ekkelboom, ondernemersadviseur bij ROZ: “De vakanties staan weer voor de deur. Dit betekent voor veel mensen er even tussenuit met de familie, voor een dagje of indien mogelijk wat langer. De vakantietijd is voor veel mensen ook een periode van bezinning, van overweging. Doe ik nog wel wat ik leuk vind? Wat wil ik eigenlijk met mijn carrière? Ga ik verder in loondienstverband of ga ik de uitdaging aan om iets voor mezelf te beginnen? Dat soort vragen.”

 

“Denkt u na over het starten van een eigen bedrijf? Uw diensten aanbieden als zzp’er? Een eigen bedrijf runnen is spannend, uitdagend en leuk. Maar het succes komt niet vanzelf. Een onderneming starten vergt tijd, een goede voorbereiding en veel energie. Het is belangrijk om te weten wat er allemaal bij komt kijken en waar u aan moet denken. Ik zet graag enkele zaken op een rijtje:

  • Breng uw ondernemerskwaliteiten in beeld. Als ondernemer moet u over bepaalde eigenschappen beschikken. U kunt een ondernemerstest doen om inzicht te krijgen in uw sterke en zwakke punten.
  • Onderzoek de markt en kansen. Is er behoefte aan uw product of dienst? Wie is uw doelgroep?
  • Zet uw plannen op papier. Schrijf een ondernemingsplan en/of maak gebruik van het Business Model Canvas. Dit vergroot uw eigen inzicht in uw bedrijf.
  • Er zijn ook een aantal praktische zaken die u voorafgaand aan de start moet regelen. Heeft u een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie wat de gevolgen voor uw uitkering zijn. Denk aan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het openen van een zakelijke rekening. En denk goed na over een passende bedrijfsnaam.

Wilt u meer weten over waar u aan moet denken wanneer u een bedrijf start? In de tweewekelijkse gratis voorlichting ‘Goed voorbereid van start’ van ROZ krijgt u hier inzicht in. Bekijk ook het Startersmagazine van de KvK voor meer tips. Succes met de voorbereidingen!”