partner in ondernemen

Student en starten

Experimenteren met ondernemerschap? Onderzoeken of je plannen haalbaar zijn? Eigen bedrijf tijdens of na je studie? Dan ben je bij ROZ aan het juiste adres!

student en starten

Wij kunnen je adviseren en begeleiden bij het schrijven van je ondernemingsplan. Ook verzorgen wij diverse trainingen. Bekijk hier onze dienstverlening voor starters >>

Daarnaast werkt ROZ samen met en in opdracht van diverse onderwijsinstellingen, waaronder ROC van Twente en Saxion Hogeschool.

Ondernemerslab Twente
Het Ondernemerslab Twente is een gezamenlijk project van het ROC van Twente en ROZ gericht op het stimuleren van ondernemerschap en ondernemendheid onder studenten. Wij bieden je de mogelijkheid om aan de hand van je eigen plannen te ervaren wat het is om een eigen bedrijf te runnen. Je experimenteert met ideeën, onderzoekt of je plannen haalbaar zijn en werkt aan je ondernemersvaardigheden. Je wordt begeleid door ervaren adviseurs van het ROZ. Samen stellen we een plan van aanpak op passend bij jouw situatie, eventueel in overleg met de docenten van jouw opleiding. Zowel studenten als oud-studenten kunnen gebruik maken van onze uitgebreide dienstverlening.

Wil je alvast bekijken of je over ondernemende eigenschappen beschikt? Doe dan de Benjijondernemend.nl test.

Student bedrijven
Een Student bedrijf is een initiatief waarbij (oud) studenten onder aansturing en met ondersteuning van het ROC en ROZ zoveel mogelijk op eigen risico een bedrijf runnen, voor een bepaalde periode. Vervolgens wordt het bedrijf overgenomen door een volgende geïnteresseerde (groep) student(en). Het oprichten van een Student bedrijf vindt in overleg met docenten plaats. Heb jij ideeën voor een Student bedrijf of wil je deelnemen in een bestaand Student bedrijf? Neem dan contact met ons op.

We komen graag langs bij jou op school. Je kunt ook terecht in Ondernemerscentrum H164 aan de Enschedesestraat 164 in Hengelo. In deze inspirerende en ondernemende omgeving kun je kennis maken met het ondernemerschap.

Meer informatie vind je op www.ondernemerslabtwente.nl.

Enkele voorbeelden van succesvolle starters

Floris Dinkelman – FloFit
Floris Dinkelman startte al tijdens zijn studie aan het ROC van Twente met zijn eigen bedrijf Flofit. Hij werd MBO uitblinker van het ROC van Twente en mocht stage lopen binnen zijn eigen bedrijf. ROZ begeleidde Floris tijdens de start en ook na de start nam hij nog regelmatig contact op met zijn adviseur.

Aday Mutlu – 6DA4 phone service
Ook Aday Mutlu had tijdens zijn studie aan het ROC van Twente al plannen om een eigen bedrijf te starten. Hij ontving advies en begeleiding van ROZ en opende begin 2016 zijn eigen zaak in Oldenzaal: 6DA4 phone service.

Daan Engelen en Robin Coes – Onpaarschoenen.nl
Daan en Robin startten tijdens hun studie aan de Saxion Hogeschool met hun bedrijf onpaarschoenen.nl. ROZ adviseerde hen bij diverse vraagstukken waar ze tegenaan liepen.

floris dinkelman en aday mutlu