partner in ondernemen
Deel deze pagina:

02 dec
2013

Succesvolle Maand van het ondernemen in Almelo

Het ROZ organiseerde afgelopen maand, november 2013, de Maand van het ondernemen in Almelo vanuit een tijdelijke locatie in de binnenstad; de ROZ pop up store aan de Passage 3. Met om en nabij de 250 bezoekers kan deze maand als erg succesvol bestempeld worden.

Het ROZ wilde de dienstverlening voor starters en ondernemers in Almelo nog beter onder de aandacht brengen en huurde daarom afgelopen maand het voormalige pand van de Musicstore aan de Passage 3 in Almelo. Het pand werd omgetoverd tot een kantoor met plek voor workshops en bijeenkomsten. Elke dag waren adviseurs van ROZ aanwezig om vragen te beantwoorden op het gebied van ondernemerschap. Daarnaast organiseerde het ROZ verschillende workshops en bijeenkomsten.

De Maand van het ondernemen kende ongeveer 250 bezoekers. Zij namen deel aan een van de activiteiten of kwamen spontaan binnen met vragen. Meer informatie over de activiteiten vindt u hier. Met name de training ‘De ondernemende student’ voor ROC studenten, de themabijeenkomst ‘Ondernemen in de creatieve sector’ en het debat over de Almelose binnenstad werden goed bezocht.

Debat ‘Almelose binnenstad als belangrijke motor van de lokale economie’
Op donderdagavond 28 november vond het debat over de Almelose binnenstad plaats. Deelnemers waren ABN Amro, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, gemeente Almelo, Flynth, ROZ en een binnenstadondernemer. Over één conclusie waren alle deskundigen het eens: zoals het vroeger was voor de ondernemers in het centrum, zo wordt het nooit weer. Ook werd opgemerkt dat ondernemers naar zichzelf moeten kijken en moeten blijven vernieuwen.

foto debat

Het ROZ is zeer tevreden over het verloop van de Maand en het tijdelijk bezetten van een winkelpand. De mogelijkheden voor een pop up store elders in ons werkgebied worden binnenkort bezien.