partner in ondernemen
Deel deze pagina:

21 nov
2013

Technisch Werk Twente trotse winnaar Startersprijs

Woensdagavond 20 november vond de uitreiking van de Startersprijs 2013, voor ondernemers gestart in 2012, plaats tijdens het Trefpunt in het Hazemeijer-complex in Hengelo. Om iets voor half 10 klonk er een schreeuw van vreugde: Jeroen Boerkamp en Daniël Davina van Technisch Werk Twente waren enorm blij met het winnen van de prijs.

De presentatie van de uitreiking lag in handen van Fedde Zwanenburg, voorzitter van de jury. Hij liet weten dat de keuze dit jaar extra moeilijk was, omdat alle drie de bedrijven op bepaalde punten zich onderscheidden van de rest.

De beide ondernemers van Technisch Werk Twente vallen op door hun passie en enthousiasme. Ze proberen leerlingen, school en werkgevers in de techniek bij elkaar te brengen. Enerzijds door jongeren te plaatsen via een zogenaamd BBL-traject bij technische bedrijven en de begeleiding van deze jongeren voor hun rekening te nemen. ‘Ontzorgen’ van de werkgever dus. De jury is onder de indruk van de gerichtheid op nieuwe media en de vormgeving daarvan. Tevens ziet de interne organisatie en administratie er zeer verzorgd uit. Voor de jury scoorde dit bedrijf hoog op de punten uitgangssituatie, financieel perspectief, keuze vestigingsplek en sociaal economische meerwaarde voor Hengelo, presentatie en interne administratie en organisatie. En daarom volgens de jury de terechte winnaar. “We zijn enorm blij en trots op deze prijs, niet alleen voor onszelf maar ook voor de jongeren die wij begeleiden. Dit is een waardering voor al ons harde werk”, aldus Jeroen en Daniël.

winnaars en genomineerden SP met Mariska
Mariska ten Heuw met winnaars Daniël Davina en Jeroen Boerkamp, en genomineerden Michel Wissink en Annemiek van Nugteren (foto: Hudepohl fotografie).

Het beeld behorend bij de Startersprijs werd overgedragen door de winnaar van vorig jaar, Slagerij de Feijter. Mariska ten Heuw, wethouder Economische Zaken en gastvrouw van de avond, reikte de waardecheque van 3000 euro uit. De beide andere genomineerden ontvingen elk een cheque van 1000 euro. Ook voor deze bedrijven was alom waardering. Volgens de jury past de opzet van Het Speelbos van Annemiek van Nugteren helemaal in de nieuwe tijd van de zorgsector; er is ruimte voor onderscheidende concepten van zzp’ers. Bij Michel Wissink van Wissink de Twentse verhuizer was de jury vooral onder de indruk van de degelijkheid van de aanpak en het vakmanschap van de ondernemer.

Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina.