partner in ondernemen
Deel deze pagina:

01 mei
2018

Terugblik Rondetafel sociale ondernemingen

Op 25 april organiseerde de Tweede Kamer een Rondetafel over sociale ondernemingen. Kamerleden uit de Commissie Economische Zaken en Klimaat gingen in gesprek met sociaal ondernemers, bestuurder en financiers.

Aanleiding voor de Rondetafel is de ambitie van het kabinet Rutte III om ‘meer ruimte en passende regels’ te bieden voor sociale ondernemingen. Aanwezige Kamerleden waren Eppo Bruins (ChristenUnie), William Moorlag (PvdA), Martin W√∂rsd√∂rfer (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA), Mahir Alkaya (SP) en Jan Paternotte (D66).

 

In Ronde I kwamen de sociaal ondernemers aan het woord, in Ronde II (oud)bestuurders waaronder Bert Otten (oud-wethouder Hengelo en Vriend van H164) en in Ronde III financiers en koepels.

Terugkerende thema’s in bijdragen van sprekers en vragen van Kamerleden waren de herkenning van de sociale onderneming, hoe laat je – bij gebrek aan juridische kaders – zien dat de maatschappelijke missie voorop staat, financiering, de relatie met gemeenten, impact meting en inkoop vanuit overheidsorganisaties.

Lees het volledige bericht op social-enterprise.nl >>