partner in ondernemen
Deel deze pagina:

17 aug
2015

The Type Factory start met typecursussen, ook in H164

Rienk Talsma van The Type Factory verzorgt typecursussen voor volwassenen in Twente. De cursussen worden klassikaal gegeven en cursisten moeten dagelijks thuis online oefenen op de website van thetypefactory.nl. Uniek in Twente en veel beter dan alleen online oefenen.

De cursus, die eind augustus start in Almelo en Hengelo, bevat vijf klassikale lessen, tijdens de zesde bijeenkomst volgt al het examen. Talsma geeft om de twee weken klassikaal les. ‘Als de cursisten zelf thuis dagelijks een kwartier tot een half uur online oefenen, kunnen ze na circa vier weken alle letters blind typen’, aldus Talsma. Hij volgt de vorderingen van de cursisten online en coacht ze via de mail over onder andere de juiste vingerzetting en de juiste houding.

Volgens Talsma is er onder meer onder de medici grote behoefte aan het sneller leren typen. ‘Ze willen tijd besparen en vooral ook aandacht besteden aan de patiënt in plaats van het toetsenbord. Bovendien zal hun werkhouding achter het bureau verbeteren. Je hebt tien vingers, zet ze allemaal in!’

‘Betere concentratie op het werk, door niet meer te hoeven zoeken naar de toetsen die al meer dan 100 jaar op dezelfde plek te vinden zijn’, is volgens Talsma een belangrijke reden om blind te leren typen. En niet alleen voor medici. Iedereen die regelmatig achter het toetsenbord zit heeft er baat bij.

  • 25 augustus in De Graven Esch, Winkelsteeg 1, Almelo;
  • 26 augustus in Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164, Hengelo.
  • Aanmelden kan via: rienk@thetypefactory.