partner in ondernemen
Deel deze pagina:

14 dec
2015

Tiende editie ZZP netwerkcafé met timemanagement en webshops

Maandagavond 14 december stond ‘netwerken’ weer centraal in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. Een kleine 70 zzp’ers waren aanwezig bij de tiende editie van het ZZP netwerkcafé.

Ellen Lansink, manager ROZ en H164, trapte af. “Ondernemerscentrum H164 bestaat dit jaar 5 jaar. Vanuit H164 is ROZ onder andere bezig met het stimuleren van wijkeconomie en vanuit die gedachte is ook dit netwerkcafé, dat ROZ twee keer per jaar organiseert, ontstaan”.

Enkele zzp’ers kregen de gelegenheid om zichzelf te presenteren. Het ‘pitchen on stage’ is een terugkerend onderdeel tijdens de netwerkcafés. Onder hen ditmaal Sander Martinec en Gaston Smit van Smart2IT; de winnaar van de Startersprijs Midden Twente 2015. Zij pitchten hun concept; een integraal online software platform voor het 3D samenstellen van producten middels Virtual Reality. Wat de Startersprijs hen tot nu toe heeft opgeleverd? “Naamsbekendheid, mensen herkennen ons vanuit de krant. En we hebben enorm veel cadeaus ontvangen”, aldus Gaston Smit.

DSC_0029

Jan Hobo, voorzitter van Small Business Hengelo, introduceerde het Hengelose netwerk en riep de aanwezige zzp’ers op om lid te worden. Hij omschreef netwerken als ‘gepassioneerd netwerken’ en deelde zijn eigen netwerkervaringen. Meer weten over Small Business Hengelo en de komende activiteiten? Kijk op www.smallbusinesshengelo.nl.

Daarna hadden de aanwezigen de keuze uit een tweetal powersessies: ‘Timemanagement: je tijd de baas’ en ‘Tips en trucs voor het starten van een webshop’. Pauline Kanger van AANPAK Werkplektraining & Coaching gaf de zzp’ers in haar sessie tips over hoe zij beter en bewuster met hun beperkte beschikbare tijd om kunnen gaan. In de andere sessie gaf Ivo Rupert van CCV Shop handvatten voor het starten van een webshop. Onder andere over hoe u ervoor zorgt dat potentiële klanten uw webshop bezoeken en er ook daadwerkelijk iets kopen, en over wet- en regelgeving.

DSC_0080

Ook ditmaal bleven de meeste zzp’ers nog een hele poos om te netwerken met hun collega’s of vragen te stellen aan de aanwezige partijen op de ondernemersmarkt: ROZ, Oostwerk administratief bedrijf, Economische zaken van de gemeente Hengelo, Rabobank Centraal Twente, Small Business Hengelo en Jongbloed Fiscaal Juristen met een VAR-helpdesk.