partner in ondernemen
Deel deze pagina:

18 jan
2017

Tip van de maand: Budgetteren!

Silke Eitink, senior adviseur schuldhulpverlening bij ROZ: “Per begin januari van elk jaar wijzigen bedragen van onder andere huur, zorgverzekering en gemeentelijke belastingen. Het is daarom verstandig om een overzicht te maken van uw nieuwe maandelijkse uitgaven, zodat u weet waar u aan toe bent”.

“Houd in dit overzicht ook rekening met het reserveren voor de aanslagen van de Belastingdienst, variabele en kwartaal uitgaven en voor momenten dat u minder omzet hebt. Met zo’n overzicht heeft u inzicht in hoeveel geld u maandelijks nodig heeft voor uw privé uitgaven. Samen met de zakelijke financiële verplichtingen weet u zo hoe hoog uw maandelijkse omzet moet zijn. Is uw omzet lager dan uw totale betalingsverplichtingen, dan is het risico op schulden groot. Als deze situatie aanhoudt, neem dan contact met ons op”, aldus Silke Eitink.

“Ik spreek nog te vaak ondernemers die niet budgetteren, geen overzicht hebben en daardoor in de financiële problemen zijn geraakt. Daarom adviseer ik elke ondernemer om wel een budgetplan te maken”.

Ondersteuning nodig bij het opstellen van een budgetplan? Maak dan gebruik van het Geldboek voor Ondernemers >>

ROZ verzorgt onder meer schuldhulpverlening voor ondernemers en ex-ondernemers. Wij voorzien u maandelijks van een tip over een onderwerp passend bij schuldhulpverlening.