partner in ondernemen
Deel deze pagina:

13 apr
2017

Tip van de maand: Verminder financiële stress!

Silke Eitink, senior adviseur schuldhulpverlening: “De financiële situatie zorgt bij veel ondernemers voor stress. Een beetje financiële stress is niet erg, want dat houdt u scherp. Hierdoor blijft u actief en creatief zoeken naar oplossingen”.

“Maar wanneer financiële stress langer aanhoudt, kan het voor (enorme) problemen zorgen. Bijvoorbeeld onbetaalde rekeningen, betalingsachterstanden, waardoor schulden ontstaan. En vergeet psychische en fysieke problemen niet. Is het voor u dan nog mogelijk om uw werk goed te kunnen uitoefenen? Zorg ervoor dat financiële stress niet de overhand krijgt”!

Enkele tips van Silke:

  • Houd uw zakelijk én privé-administratie op orde. Dan bent u bewust van uw inkomsten en uitgaven en heeft u inzicht in wat er maandelijks overblijft.
  • Ga niet onnodig lenen. Zoals de boodschap van AFM al zegt: ‘Geld lenen kost geld’. Hierbij gaat het niet alleen om leningen van de bank, maar ook bijvoorbeeld bij familie en vrienden.
  • Koop niet meer dan je nodig hebt. Denk goed na over de aankopen die u doet. Laat u niet meeslepen in reclames van producten waaraan u niet direct behoefte hebt. Zowel zakelijk als privé. Daardoor gaat u geld uitgeven dat u eigenlijk niet kunt missen.

Oproep van Silke: “Is de financiële stress toch toegeslagen? Herkent u zich als ondernemer in signalen als: niet meer openen van brieven, niet meer opnemen van de telefoon en/of schaamte voor de ontstane situatie? Durf de stap te zetten en neem contact op met ons. Wij zoeken samen met u naar een oplossing zodat u met minder stress verder kunt. En nee, u hoeft zich niet te schamen”!

ROZ verzorgt onder meer schuldhulpverlening voor ondernemers en ex-ondernemers. Wij voorzien u maandelijks van een tip over een onderwerp passend bij schuldhulpverlening.