partner in ondernemen
Deel deze pagina:

16 apr
2019

Tips voor het verbeteren van je verkoopskills bij ZZP Netwerkcafé

“Verbeter je verkoopskills en wordt regisseur van je eigen vrijheid!” Marc Dijk, schrijver van het boek ‘Red de Salestijger!’, was gisteravond te gast bij het ZZP netwerkcafé in H164 in Hengelo. In zijn enthousiaste verhaal deelde hij tips over wat je wel, en ook wat je niet moet doen bij verkoop met de ruim 70 aanwezige zzp’ers.

Marc ontdekte op zijn 12e dat hij goed was in verkoop toen hij als Ranger van het Wereld Natuur Fonds erg veel nieuwe leden had geworven tijdens een evenement. Hij is altijd werkzaam geweest in de sales en geeft ook trainingen en lezingen hierover. “Als je goed kunt verkopen, houd je meer tijd over voor andere zaken. Je moet overtuigd zijn van je eigen product of dienst, en niet gaan twijfelen als je het gaat verkopen. Verkopen kan echt iedereen leren. De belangrijkste zaken die je hierbij moet onthouden zijn: de koper moet 100% vertrouwen hebben in jouw product of dienst, in jou als verkopen en in het bedrijf. Daarnaast moet je de pijn of het probleem kunnen benoemen en het aankoopproces zo eenvoudig mogelijk maken.”

Wethouder Gerard Gerrits verzorgde de opening. Hij vertelde over de ontwikkelingen in de binnenstad en de thema’s waar hij zich als wethouder mee bezig houdt. Ook hij was enthousiast over de grote opkomst deze avond. “Vroeger toen ik zelf ondernemer was, heb ik het wel eens gemist, andere ondernemers om me heen. Daarom vind ik avonden als deze ook zo belangrijk en jullie blijkbaar ook, aan de grote opkomst te zien. Deel vooral je successen, maar ook je zorgen met elkaar!”

Het terugkerende onderdeel ‘pitchen’ stond ook weer op het programma. En wat voor een pitches leverden de zzp’ers af! Vol inspiratie en enthousiasme, en dat terwijl een aantal voor het eerst voor zo’n grote groep stond. De pitches kwamen van Erik van Gek op Taarten, die ook de cupcakes bij de koffie verzorgden, Martin Vollenbroek van the Investigator, Sandra Huisken van Inspirerend Werken, Anita van der Palen-Hahyary van APHart photography en Small Business Twente. Frank Alfrink, directeur van ZZP Nederland, vertelde wat deze landelijke stichting voor Hengelose zzp’ers kan betekenen en schetste ontwikkelingen die op hun pad gaan komen. Ook maakten de zzp’ers kennis met het online platform voor www.startenintwente.nl, dat niet alleen interessant is voor starters maar zeker ook voor zzp’ers. Op StarteninTwente.nl vind je alle informatie en tools die je nodig hebt. En kom je in contact met andere starters en ondernemers.

Na de bijdrage van Marc Dijk werd er nog volop genetwerkt. Bedankt, Small Business Twente voor de prettige samenwerking, alle zzp’ers voor jullie komst, alle sprekers voor jullie bijdragen, Ebel-Jan Schepers voor de foto’s en uiteraard de aanwezige organisaties op de ondernemersmarkt: de afdeling Economische Zaken van de gemeente Hengelo, Oostwerk administratief bedrijf, Rabobank Centraal Twente en ZZP Nederland. Tot de volgende keer!

Bekijk hier enkele foto’s >>