partner in ondernemen
Deel deze pagina:

02 sep
2019

Training ‘Van idee naar sociale onderneming’ start op 30 september

Een sociale onderneming starten kost tijd, energie en een goede voorbereiding. Voor iedereen die wil weten hoe je dit aan moet pakken of sociaal ondernemen wil integreren binnen het eigen bedrijf, organiseert ROZ de training ‘Van idee naar sociale onderneming’. In drie avonden, donderdag 30 september, 14 oktober en 4 november 2019, wordt de basis gelegd voor je sociale onderneming. De training vindt plaats in Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo van 19.00 – 22.00 uur.

Er zijn veel mensen met goede ideeën om maatschappelijke problemen aan te pakken. Mensen die maatschappelijke impact willen creëren met hun (nog te starten) bedrijf. In deze training krijg je inzicht in wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van het Social Business Model Canvas komen alle aspecten van het sociaal ondernemerschap aan bod. Je gaat tijdens de training én thuis aan de slag met dit model en jouw eigen businesscase.

Na het volgen van deze training weet je welke impact je wilt maken met jouw onderneming en ben je in staat om een gezond verdienmodel neer te zetten. Ook weet je met wie je moet samenwerken om jouw doelen te bereiken. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden om jouw plannen te financieren en leert jouw plan te pitchen. Er is ook een netwerk voor sociaal ondernemers waar je lid van kunt worden, wanneer je gestart bent met jouw onderneming.

Deze training wordt verzorgd door Marte di Prima en Ilse van den Brand, experts sociaal ondernemen bij ROZ, en is een vervolg op de drukbezochte oriëntatietraining Sociaal ondernemen. De training wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Deelname is gratis. Er is plek voor 12 deelnemers, wees er snel bij.
Aanmelden voor deze training >>