partner in ondernemen
Deel deze pagina:

29 okt
2014

Tubbergen besteedt per 2015 de uitvoering Bbz uit aan ROZ

De gemeente Tubbergen gaat vanaf januari 2015 de uitvoering van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) uitbesteden aan ROZ. De uitvoering van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen ligt momenteel al deels bij ROZ en deels bij de gemeente Almelo. Vanaf 1 januari wordt alles dus uitgevoerd door ons.

Harmonisatie beleid

Voor de gemeente Dinkelland wordt de uitvoering van de Bbz nu al geheel verzorgd door het ROZ. In verband met harmonisatie Dinkelland Tubbergen, heeft het college besloten ook voor Tubbergen de gehele uitvoering van de Bbz te laten verzorgen door het ROZ. Het ROZ heeft het hele pakket in huis; vanaf de eerste melding van de klant tot en met de terugbetaling van de verstrekte bedrijfskredieten en de adviezen die daarbij horen. “Doordat alles bij één organisatie is ondergebracht zijn er korte lijnen, kan er snel geschakeld worden én betekent dit kortere doorlooptijden van aanvragen. De ondernemer heeft te maken met één contactpersoon”, aldus wethouder Roy de Witte.

Informatiebrief klanten

De gemeente Almelo stuurt begin december 2014 een informatiebrief naar de klanten uit de gemeente Tubbergen waarin de gewijzigde werkwijze vanaf 1 januari 2015 wordt aangegeven.