partner in ondernemen
Deel deze pagina:

05 okt
2018

Twentse samenwerking bekroond met nominatie ESF Award 2018

STAR/T is één van de tien finalisten van de ESF Award 2018. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft STAR/T als bijzonder project gekwalificeerd. Mede doordat de activiteiten worden ontwikkeld met een subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) die regionaal wordt ingezet. Daardoor is deze nominatie een bekroning voor de Twentse samenwerking.

STAR/T is een Twents project om statushouders te helpen een onderneming te starten in Nederland. Het afgelopen jaar hebben zo’n 35 deelnemers verschillende trainingen gevolgd om hun idee verder uit te bouwen naar een werkend businessmodel. En de eerste ondernemers zijn ook al gestart. De bekendste is misschien wel Fadi, die een fietsenzaak is begonnen aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Maar onlangs zijn ook Zabi (import/export), Alias (binnenhuisarchitect) en Dapo (ondernemende kunstenaar) gestart met hun ondernemersactiviteiten.

‘Ik ben erg trots op de Twentse samenwerking. In korte tijd hebben we het voor elkaar gekregen dat er een hechte samenwerking is ontstaan tussen heel veel partijen in de regio, waaronder de Universiteit van Twente, de ROZ Groep, TIB advies, Delitelabs, Mindt én alle 14 regiogemeenten in Twente’, aldus Jaap Fris, mede-initiatiefnemer en projectleider van STAR/T. ‘Deze nominatie is daar een bekroning van. Maar nu willen we ook winnen, dus we roepen Twente massaal op te stemmen’.

Dankzij de nominatie is er deze zomer een professionele promotiefilm gemaakt van het project. Om de uiteindelijke winnaar te bepalen, heeft het Ministerie een stemronde georganiseerd. De vijf projecten met de meeste stemmen, krijgen tijdens de finale op 7 november de gelegenheid zichzelf nog eenmaal te presenteren voor de jury. De hele maand oktober kan er gestemd worden op de website http://stempaginaesfaward.nl

Gaan we dit jaar met STAR/T de ESF-Award in de wacht slepen? Dan hebben we iedere stem nodig. Dus ook die van u. Ga naar http://stempaginaesfaward.nl en stem op uw favoriet; STAR/T! Bedankt voor uw stem.