partner in ondernemen
Deel deze pagina:

07 jul
2016

TYPISCHROOS: "Advies en coaching van ROZ heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd"

Roos van Midden is in juli 2013 officieel van start gegaan als vastgoedstylist onder de naam TYPISCHROOS. Met haar bedrijf helpt Roos mensen die hun huis te koop hebben staan om deze snel en voor de beste prijs te verkopen. Dat doet ze door de presentatie van de woning te verbeteren.

TYPISCHROOS levert tevens een compleet inrichtingsconcept voor leegstaande woningen bestaande uit kartonnen meubels aangevuld met woonaccessoires. Zo worden de functies van de ruimtes visueel gemaakt en krijgt men een goed beeld van de woning.

typisch roos voor site1

Eigenlijk is Roos al vele jaren eerder begonnen als vastgoedstylist, naast haar baan in loondienst. “Het was destijds een nieuw beroep in Nederland. Daardoor moest ik veel dingen zelf uitvinden en dat zonder hulp en begeleiding. Dat is mij toen niet gelukt. Omdat ik geen vast contract kreeg bij mijn toenmalige werkgever kwam ik met Stadsservicebedrijf in contact. Mijn coach hielp mij op zoek te gaan naar een bedrijf dat goed paste bij mijn kwaliteiten. Ik kwam in contact met CUBIQZ, mijn huidige leverancier van kartonnen meubels. Hier kon ik een drietal maanden meedraaien. Tijdens deze werkperiode kreeg ik de bevestiging dat mijn passie toch echt in de vastgoedstyling ligt en ik wilde daar zelfstandig mee verder. Stadsservicebedrijf werkte nauw samen met ROZ en mijn coach bracht mij in contact met startersadviseur Chantal Joldersma om opnieuw te kijken naar de mogelijkheden voor mij als zelfstandig ondernemer”, aldus Roos.

Roos heeft een aantal adviesgesprekken gehad met Chantal en ook via de mail hadden ze veel contact. “Ik werd altijd netje en correct geholpen. Chantal is heel goed in het meedenken wat goed is voor je bedrijf. Als startende ondernemer loop je tegen heel veel verschillende aspecten aan, waaronder het vaststellen van je visie, missie en doelen. Maar ook hele concrete zaken, zoals het bepalen van je tarieven. Het eerste jaar is een grote zoektocht geweest. Chantal heeft mij in contact gebracht met één van de coaches van het ROZ, Agnes Booijnk. Alleen al door met iemand te brainstormen die weet wat het ondernemerschap inhoudt, kun je weer een stap verder komen en nieuwe inspiratie opdoen”.

Het tweede jaar heeft Roos veel geïnvesteerd in haar bedrijf. Nu in het derde jaar heeft ze goed bepaald waar ze met haar bedrijf naartoe wil. Ze wilde haar marketingstrategie versterken en heeft opnieuw via ROZ een coach toegewezen gekregen. “Hans Visschedijk voelt goed aan op welke manier ik de zichtbaarheid van mijn bedrijf kan vergroten en hoe ik, eenmaal in contact met potentiële klanten, een goede indruk kan achterlaten”, vertelt Roos. “Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de coaching via ROZ en doe dat nog steeds. Ondanks dat ik veel netwerkbijeenkomsten bezoek, is het erg prettig om één op één met iemand te brainstormen.

typisch roos voor site2

TYPISCHROOS is nu groeiende. Roos blijft goed op de hoogte van de huidige ontwikkelingen die voor haar bedrijf interessant kunnen zijn, zoals virtual reality. “Momenteel ontwerp ik mijn eigen virtuele studio zodat men vanuit de luie stoel kennis kan maken met TYPISCHROOS en kan ontdekken wat de basisaandachtspunten zijn bij vastgoedstyling”. Ook is Roos erg actief op social media: “Als ik me voorstel aan iemand is het leuk om te horen dat diegene al eens van mijn bedrijf heeft gehoord”.

Roos ervaart het ondernemerschap als positief. “Ik heb veel vrijheid en neem mijn eigen beslissingen. Daarbij doe ik nu iets waar ik echt blij van word en goed in ben. Daardoor voelt het niet als werken”.

Hoe Roos de toekomst van haar bedrijf voor zich ziet? “Over een jaar heb ik een eigen fysieke studio, Studio TR WOON, waar het allemaal draait om beleving en aandacht. Vanuit de studio inspireer en adviseer ik mensen op het gebied van styling. Alles wat in de studio te zien is, kleine meubels en nieuwe woonaccessoires, is tevens te koop. Ook is er een werkplaats waarin ik mijn creativiteit los kan laten en boven de studio heb ik mijn eigen woonruimte. Zo ben ik dicht bij mijn werkplek en bereikbaar wanneer de opdrachtgever dat graag wil”.

Meer informatie: http://typischroos.nl