partner in ondernemen
Deel deze pagina:

18 sep
2012

Uitstekende opkomst bij infomiddag creatief ondernemerschap

Na de succesvolle bijeenkomst in juni in de Creatieve Fabriek in Hengelo, organiseerden het ROZ en IkStartSmart dinsdag 18 september 2012 wederom een informatieve en interactieve middag over creatief ondernemerschap, ditmaal voor West-Overijssel in Deventer. Om en nabij de 40 mensen die voor zichzelf willen beginnen in de creatieve sector of al actief zijn als creatief ondernemer waren aanwezig in het Burgerweeshuis.

In de gemoedelijke omgeving van het Burgerweeshuis vertelden de beide organisatoren de aanwezige creatievelingen wat zij voor hen als starters en ondernemers kunnen betekenen en welke activiteiten zij verrichten op het terrein van het stimuleren van (creatief) ondernemerschap. Bas Mennink en Dennis Risakotta, beide ondernemers in de creatieve sector, deelden hun praktijkervaringen.

Bas is zelfstandig ondernemer in vormgeving en uitvoering van creatieve (zakelijke) concepten. Hij vertelde over zijn bedrijf Gavedingendoen.nl. “Samen met andere ondernemers organiseren we een bijeenkomst. We brainstormen en sparren over de meest uiteenlopende ideeën. Ik ga altijd uit van het principe ‘samen weet je meer dan alleen’ en pas dat zoveel mogelijk toe. Hierdoor ben ik ook gegroeid met mijn bedrijf.”

Dennis Risakotta is begin 2011 gestart met zijn bedrijf Creative Fuel. “Bij mijn werkgevers miste ik de diversiteit en maakte ik veel dezelfde dingen. Daarom nam ik de stap om voor mezelf te beginnen. Gelukkig had ik al een breed netwerk opgebouwd en gunden mensen mij opdrachten, waardoor ik geleidelijk een start maakte. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een eigen bedrijfsruimte. Die vond ik in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo, het pand dat gerund wordt door het ROZ en waarin zij ook gevestigd is. H164 en het ROZ hebben me al veel gebracht. Zo heb ik via een andere huurder een grote opdracht bij een media- en ontwerpbureau gekregen. Het gaat goed met mijn bedrijf. Als het fundament maar staat, dan kun je voorzichtig aan nieuwe dingen gaan denken”.

De middag werd afgesloten met een netwerkborrel. Zowel de aanwezigen als de organiserende partijen waren erg enthousiast over de bijeenkomst, die mede mogelijk werd gemaakt door de Provincie Overijssel. Dit is de tweede bijeenkomst in het kader van het project waarin het ROZ en IkStartSmart samenwerken om creatief ondernemerschap in deze provincie te stimuleren. De vervolgactiviteiten zullen onder andere bestaan uit een specifiek trainingsprogramma en het bieden van advies en begeleiding aan 70 creatieve starters en/of ondernemers.

Foto’s bekijken? Ga naar onze Facebook pagina.