partner in ondernemen
Deel deze pagina:

03 nov
2015

Veel belangstelling voor Ondernemerscafé Losser

Gisteravond kwamen ruim 65 ondernemers naar de Denekamperdijk 59 in Losser voor het Ondernemerscafé, georganiseerd door de gemeente Losser en ROZ. De avond stond in het teken van netwerken en kennisdeling.

Burgemeester Sijbom verzorgde de opening: “Kleine ondernemers zijn vooral druk met hun dagelijkse werkzaamheden, maar nemen te weinig tijd voor marketing en netwerken. Daarom is een avond als deze zo belangrijk en ben ik blij met de grote opkomst”. Hij roept op tot meer samenwerking tussen Losserse ondernemers. Ook vindt de gemeente het belangrijk dat niet-werkenden een kans krijgen. Als voorbeeld laat de burgemeester een filmpje zien van Wegdam Autoconsultancy die iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben genomen.

DSC_0010

Bert Breukers, trainer en ondernemersadviseur bij ROZ, haakte in op het belang van netwerken met de workshop ‘Echt netwerken werkt echt’. Onder het motto ‘You never get a second chance to make a first impression’ motiveerde Bert de ondernemers om zichzelf zo goed en duidelijk mogelijk voor te stellen aan iemand die ze nog niet kenden. Daarna legde hij het nut en de noodzaak van een goede elevator pitch uit. De zaal kwam flink in beweging en er werd druk kennisgemaakt met elkaar.

IMG_7043

Er waren ook korte introducties van verschillende partijen. ROZ, Rabobank Twente Oost en Notariskantoor Poppinghaus vertelden wat zij voor de aanwezige ondernemers kunnen betekenen. Na het programma bleven de ondernemers nog lang met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en drankje. Zowel de gemeente en ROZ als de aanwezige ondernemers kijken terug op een geslaagde avond.