partner in ondernemen
Deel deze pagina:

21 nov
2016

Veel belangstelling voor powersessies tijdens Ondernemerscafé Bronckhorst

Er was veel belangstelling voor het Ondernemerscafé dat ROZ en de gemeente Bronckhorst maandagavond 21 november 2016 organiseerden in het gemeentehuis in Hengelo (Gld.). Ruim 60 ondernemers waren aanwezig en kwamen met name op de twee powersessies af met de actuele thema’s ‘modelovereenkomsten’ en ‘crowdfunding’.

Wethouder Paul Seesing verzorgde de opening en onderstreepte het belang van avonden als deze voor ondernemers. Kennis opdoen over actuele thema’s én met elkaar in contact komen tijdens het netwerken. Maureen Oude Oosterik van ROZ en Kees Geradts van het WerkgeversServicepunt Achterhoek vertelden wat zij voor ondernemers kunnen betekenen.
Wilt u meer weten over de diensten van ROZ? Bekijk dan deze pagina >>

dsc_0006

Een zestal ondernemers kregen de kans om zichzelf en hun bedrijf in 1 minuut te presenteren, oftewel door te pitchen. Vervolgens gingen de bezoekers uiteen in twee powersessies. De powersessie ‘Modelovereenkomsten; hoe werkt dat nu?’ werd verzorgd door Henk Jonker van de Belastingdienst. Een heel actueel thema nu afgelopen weekend bekend werd dat de handhaving van de Wet DBA wordt uitgesteld. Henk lichtte toe in welke gevallen een modelovereenkomst gebruikt kan worden en wat deze betekenen voor de zzp’er en de opdrachtgever. Ook liet hij zien hoe een dergelijke overeenkomst er uit ziet en gaf hij antwoord op de vele vragen vanuit de groep.
Meer weten over de Wet DBA en de modelovereenkomsten >>

dsc_0057

In de powersessie ‘Crowdfunding in de nieuwe financieringswereld’ praatten Irene van Duijn en Patrick Ebbekink van de Rabobank de ondernemers bij over ‘Het Nieuwe Financieren’. Ronald Treijtel van Collin Crowdfund ging vervolgens dieper in op crowdfunding. Crowdfunding is meer dan alleen een zak geld. Het is ook een marketingtool om een nieuw netwerk op te bouwen.

Na de sessies was er volop gelegenheid om te netwerken met elkaar en vragen te stellen aan de aanwezige partijen op de ondernemersmarkt: ROZ, gemeente Bronckhorst, Oostwerk administratief bedrijf, Rabobank, Collin Crowdfund, de Belastingdienst en de subsidie helpdesk door het Nederlands Subsidie Instituut. Ook na afloop van dit ondernemerscafé bleven de bezoekers nog lang in gesprek met elkaar en de aanwezige organisaties. We zijn blij dat we met een dergelijke avond nog steeds in een behoefte voorzien; kennisdelen en kennis maken met elkaar!