partner in ondernemen
Deel deze pagina:

29 sep
2016

Veel belangstelling voor ZZP netwerkcafé Almelo

Een goede opkomst bij het ZZP netwerkcafé dat wij samen met de gemeente Almelo organiseerden op woensdagavond 28 september. Ruim 50 zzp’ers waren aanwezig in het Stadhuis in Almelo.

Wethouder Javier Cornelissen was helaas vanwege privé omstandigheden verhinderd, maar hij liet een mooi aanbod achter bij de zzp’ers: iedereen die een keer wilde sparren met hem kon zijn of haar gegevens achterlaten bij zijn aanwezige collega’s van de gemeente. Lokale ondernemer Jeroen Perik van Blazin’Burgers verzorgde nu de aftrap en vertelde over zijn hamburgerrestaurant en de ondersteuning van ROZ daarbij. “Na jarenlang leidinggevende te zijn geweest, zag ik mijzelf niet werken onder een baas. Ondanks de vele leuke banen die me werden aangeboden, heb ik er toch voor gekozen om in 2014 voor mezelf te beginnen samen met zakenpartner Andy Jansen. Onze huisbank wilde geen krediet verstrekken. Via ons administratiekantoor Te Wierik in Wierden kwamen we bij ROZ terecht. Via ROZ, via de Bbz regeling, konden we toch een krediet krijgen en hebben we noodzakelijke investeringen kunnen doen. Het gaat nu erg goed met de zaak”.

dsc_0015

Ellen Lansink, manager ROZ, vertelde welke mogelijkheden ROZ nog meer kent voor zzp’ers. Benieuwd naar onze dienstverlening? Neem dan een kijkje op deze website.

Vervolgens stonden er twee powersessies op het programma. Alwin Zandvoort nam in zijn sessie ‘Versterk uw online positie als ondernemer!’ de aanwezigen mee in de continue veranderende wereld van social media en online marketing. Hoe zorgt u ervoor dat klanten u en uw bedrijf online gaan vinden? Hij gaf praktische tips over onder andere Social Media-communities (bouwen), content (tekst, foto’s en video) en interactie & leadgeneratie.

Als zzp’er besteedt u uw tijd het liefst aan uw klanten, maar ook het vinden van nieuwe klanten, de administratie en de inkoop behoren tot uw werkzaamheden. Pauline Kanger van AANPAK werkplektraining en -coaching reikte aan de hand van stellingen waar de zaal op reageerde tips en trucs aan om beter en bewuster met de beperkte beschikbare tijd om te gaan om zo meer uit de werkdagen te kunnen halen.

De avond werd afgesloten met een ondernemersmarkt met de gemeente Almelo, ROZ, Oostwerk administratief bedrijf, Rabobank Noord en West Twente en Ondernemershuis Almelo en volop de gelegenheid om te netwerken met elkaar en de aanwezige partijen onder het genot van een hapje en drankje. Zowel de gemeente en ROZ als de aanwezige zzp’ers waren enthousiast over de goede opkomst en de inhoud van de avond.

Bekijk enkele foto’s op Facebook >>