partner in ondernemen
Deel deze pagina:

18 okt
2017

Wie verdient de Stadsprijs Almelo 2017?

Dit jaar wordt voor de 11e keer de Stadsprijs Almelo uitgereikt. De Stadsprijs Almelo is voor een persoon, vereniging, onderneming of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan Almelo. Een bijdrage die Almelo leefbaarder, socialer, sportiever, groener of gewoon mooier maakt. Inwoners van Almelo kunnen hiervoor tot en met woensdag 1 november een persoon of organisatie voordragen via www.almelo.nl/stadsprijs.

Almelo√ęrs mogen iedereen aandragen. Er zijn wel wat spelregels. Zo is een eenmalige actie niet genoeg om in aanmerking te komen voor de prijs. Het moet gaan om een structurele bijdrage. De voorgedragen persoon of organisatie hoeft zelf niet uit Almelo te komen. Het gaat er om dat de bijdrage een meerwaarde heeft voor de stad.

Wie verdient de stadprijs volgens u?
Kent u een persoon, vereniging, onderneming, of organisatie waarvan u vindt dat deze de stadsprijs verdient, draag die dan zo snel mogelijk voor. Dit kunt u online doen via www.almelo.nl/stadprijs.
Verder kunt u de flyer invullen. Die is verkrijgbaar bij de balie van het stadhuis en op verschillende plekken in de stad. Daarnaast is het mogelijk een brief te sturen naar de Commissie Stadsprijs 2017, t.a.v. Milly Hahyary, Antwoordnummer 131, Almelo. Half november maakt een onafhankelijke commissie 3 genomineerden bekend.

Uitreiking is op 15 december 2017
De winnaar ontvangt de prijs op vrijdag 15 december uit handen van burgemeester Arjen Gerritsen.
De Stadsprijs bestaat uit een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen, een bedrag van ‚ā¨ 3000 en een oorkonde. De winnaar mag zelf de bestemming van het bedrag bepalen, zolang het geld maar ten goede komt aan de Almelose samenleving.

Eerdere winnaars
In 2015 mocht de organisatie van Heracles Almelo de Stadsprijs in ontvangst nemen. Eerdere winnaars waren de Almelose Ruiterdagen(2013) de Stichting HobNob (2011), de Stichting Atelierroute Almelo (2009), de Geleraaf (2007), de Stichting Beeklustpark (2005), Nolda Schepers en Diny Wind voor het project Boodschappenmand (2003), de Stichting Profronde Almelo (2001), Ineke Pezie voor het Mans Kapbergproject (1999) en Jan Krol voor zijn werk voor en namens de Bibliotheek Almelo (1997).