partner in ondernemen
Deel deze pagina:

24 sep
2018

Volop tips over klantenbinding en -werving bij Ondernemerscafé Winterswijk

‘Hoe is mijn klantbeleving?’, een vraag die elke ondernemer zichzelf regelmatig zou moeten stellen, volgens Imke te Selle van 100% Winterswijk en Link & Blink. Zij verzorgde een sessie tijdens het Ondernemerscafé in Winterswijk op 24 september, waarin zij de ruim 50 aanwezige ondernemers mee nam in positioneren, profileren en communiceren aan de hand van enkele voorbeelden van Winterswijkse bedrijven en 100% Winterswijk.

Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer bij ROZ, ging daar op door in zijn sessie over ‘Succesvol klanten werven; hoe pakt u dat aan?’. Veel ondernemers zijn niet als salestijger in de wieg gelegd, maar er zijn verschillende manieren, kanalen en middelen die u kunnen helpen om uw product of dienst te verkopen. Bert gaf de ondernemers concrete tips mee. Eén van de voorbeelden: “Veel ondernemers richten zich alleen op nieuwe klanten, maar vergeet je bestaande klanten niet. Wellicht hebben zij wel behoefte aan een nieuw of ander product of dienst van je. Benader je bestaande klanten daarom eens, geef aandacht en service. Zorg ervoor dat zij jouw ambassadeurs worden, dan heb je gratis accountmanagers!”, aldus Bert.

Wethouder Wim Elferdink, verzorgde de opening. “Wanneer ben je een goede ondernemer? Als je een hoge omzet hebt, veel winst maakt of sociaal gedreven bent? Succesvol ondernemen hangt af van je eigen doelstellingen. Wat wil jij bereiken? Zorg dus dat je jouw doelen helder voor ogen hebt.” Ook benadrukte hij het belang van ondernemers voor Winterswijk. “Ondernemers zorgen voor hun eigen inkomen, zorgen voor groei en samen zetten we Winterswijk op de kaart!”

De organisatoren, Winterswijkse Uitdaging en ROZ, praatten de ondernemers bij over wat zij voor hen kunnen betekenen. De Winterswijkse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat bedrijven uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen door stichtingen en verenigingen te ondersteunen. Zij zijn op zoek naar nieuwe bedrijven die zich willen aansluiten. ROZ biedt uitgebreide dienstverlening aan ondernemers en starters. Van advies en coaching tot trainingen, financiering (via het Bbz) en schuldhulpverlening. Wij werken in opdracht van gemeenten, waaronder Winterswijk. Meer informatie vinden jullie op deze website.

Er was volop gelegenheid voor de ondernemers om met elkaar in gesprek te gaan en hun vragen te stellen aan de organisaties en bedrijven op de ondernemersmarkt. Naast de organiserende partijen waren ook Finsalus Verzekeringen, Broodfonds Winterswijk en SNS Bank vertegenwoordigd. Ondernemers met elkaar in contact brengen en kennis overdragen via een Ondernemerscafé, bleek ook in Winterswijk een prima formule!