partner in ondernemen
Deel deze pagina:

19 mrt
2015

Wethouder Lievers reikte prijs uit aan beste student-pitchers

Donderdag 19 maart vond de Grande Finale van de Week van het Ondernemen plaats in de Gieterij in Hengelo. Hoogtepunt waren de pitches van verschillende studenten. De drie winnaars Emine Medik, Laura Sip en Herni Dekker ontvingen de hoofdprijs, een tablet, uit handen van Erik Lievers, wethouder gemeente Hengelo. Emine ontving tevens een cheque voor persoonlijke coaching door ROZ, omdat zij plannen heeft om een eigen bedrijf te starten.

ROZ ondernemersadviseurs Bert Breukers en Benno Ekkelboom verzorgden één van de workshops tijdens de Week van het Ondernemen, namelijk ‘Hoe verkoop je jezelf in één minuut’. In deze workshop gingen de studenten aan de slag met de elevator pitch. De beste pitchers uit de workshop, die drie keer werd aangeboden, streden om de prijzen tijdens de Grande Finale.

De jury bestond uit John van der Vegt, voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente, Ellen Lansink, manager ROZ, Melek Usta, ondernemer en betrokken bij enkele workshops tijdens de Week van het Ondernemen en Aday Demir, student van het ROC en betrokken bij de organisatie van de Week. Speciale gast en tevens jurylid was Anne-Wil Lucas, VVD Tweede Kamerlid. Tijdens het juryberaad zorgde cabaretier Tom Sligting voor een luchtige kijk op ondernemerschap en de pitches van de studenten.

winnaars finale WvhO

Anne-Wil Lucas, VVD Tweede Kamerlid en wethouder Erik Lievers met de prijswinnaars Laura Sip, Emine Medik en Henri Dekker.

Zowel de organiserende studenten en docenten als het ROZ waren erg tevreden over het verloop van de week die met ruim 600 inschrijvingen voor de workshops en bijeenkomsten als succesvol bestempeld mag worden.

De Week van het Ondernemen werd georganiseerd in het kader van het Ondernemerslab Twente, waarin het ROC van Twente en ROZ samenwerken aan het stimuleren van ondernemerschap bij studenten. De Week vond voor de derde keer plaats. Dagelijks stonden er verschillende workshops op het programma voor studenten en docenten, veelal verzorgd door ondernemers uit de praktijk.