partner in ondernemen
Deel deze pagina:

10 nov
2015

Winnaar Startersprijs Midden Twente 2015: Smart2IT uit Hengelo

Dinsdagavond 10 november 2015 vond de uitreiking van de Startersprijs Midden Twente 2015, voor ondernemers uit Hengelo, Borne en Hof van Twente gestart in 2014, plaats tijdens het Starterscafé in het Rabotheater in Hengelo. Uit de vijf genomineerde starters koos de jury één winnaar: Smart2IT uit Hengelo, het bedrijf van Sander Martinec en Gaston Smit. Smart2IT biedt een integraal online software platform aan voor het 3D samenstellen van producten middels Virtual Reality.

Na zes succesvolle uitreikingen van de Startersprijs in Hengelo sinds 2009, is dit jaar het gebied uitgebreid: zowel starters uit de gemeente Hengelo als uit Borne en Hof van Twente maakten kans op de titel ‘Starter van het jaar’. Eind oktober werden uit maar liefst 47 aanmeldingen de vijf genomineerden gekozen: FoodBelts B.V. uit Borne, MY66 uit Goor en Smart2IT, Snappshot en Vandaag concept store uit Hengelo.

De presentatie van de uitreiking lag wederom in handen van juryvoorzitter Fedde Zwanenburg. Smart2IT is de terechte winnaar omdat zij hoog scoorden op bijna alle punten die de jury hanteert bij de beoordeling: startsituatie, de ontwikkeling van het bedrijf tot nu toe,de sociaal-economische meerwaarde van de stad, bedrijfsfilosofie en toekomstbeeld (vooral de innovatiekracht) en de interne organisatie.

“De jury is onder de indruk en zelfs enigszins overdonderd door de veelzijdigheid en prachtige technische uitvoering van het concept Smart2VR. Maar ook door de gedachte erachter en de uitgekiende manier waarop beide ondernemers gekomen zijn tot deze innovatie. De markt voor Virtual Reality is groot en de toepassingsmogelijkheden voor hun producten zijn bijna oneindig. Daarbij is het enthousiasme van de twee ondernemers aanstekelijk en is er volgens de jury ook sprake van een ideale match van technisch vernuft en commercieel invoelingsvermogen. De belangstelling van de klanten voor dit product en het jonge bedrijf zijn, zo blijkt uit de overlegde getallen, overweldigend”, aldus Fedde.

DSC_0083
Gaston Smit en Sander Martinec

Het beeld behorend bij de Startersprijs werd overgedragen door de winnaar van vorig jaar, Bart Cornelisse en Niels Bergsma van Merk Waardige Marketing. Mariska ten Heuw, wethouder Economische Zaken gemeente Hengelo, reikte namens de drie gemeenten de waardecheque van 3000 euro uit. De vier andere genomineerden ontvingen elk een cheque van 1000 euro. Ook voor deze bedrijven was alom waardering. “De keuze voor de winnaar was nog nooit zo moeilijk als dit jaar. Het niveau van de aanmeldingen was enorm hoog”, gaf Fedde eerlijk toe.

prijswinnaars SP 2015
Vlnr: Fedde Zwanenburg (juryvoorzitter), Mariska ten Heuw (wethouder gemeente Hengelo), Ellis Smit (MY66), Erik Boesenkool (FoodBelts B.V.), winnaars Gaston Smit en Sander Martinec (Smart2IT), Jeannette Veneklaas (Vandaag concept store), Arno en Marc Bor (Snappshot) en Niels Bergsma en Bart Cornelisse (Merk Waardige Marketing, winnaars vorig jaar)

Uitreiking tijdens Starterscafé
De uitreiking van de Startersprijs vond voor de eerste maal plaats tijdens het Starterscafé dat tweemaal per jaar georganiseerd wordt door Rabobank Centraal Twente, ROZ, gemeente Hengelo, Borne en Hof van Twente en KvK.