partner in ondernemen
Deel deze pagina:

14 nov
2016

Winnaar Startersprijs Midden Twente 2016: Direct Sushi uit Hengelo

Maandagavond 14 november 2016 vond de uitreiking van de Startersprijs Midden Twente 2016 plaats tijdens het Starterscafé in het Rabotheater in Hengelo. Starters uit Borne, Hengelo en Hof van Twente die in 2015 gestart zijn, maakten kans op deze prijs. Rond kwart over 9 werd de winnaar bekend gemaakt: Direct Sushi uit Hengelo, het bedrijf van Bart Kolbrink. Direct Sushi bereidt en bezorgt dagverse sushi en levert zowel aan particulieren als supermarkten. Afhalen is ook mogelijk. Een nuchtere Tukker die Japanse sushi maakt op een hoog niveau, blijkt een gouden combinatie.

startersprijs-mt-2016Vlnr: Sander Martinec en Gaston Smit (Smart2IT – winnaars 2015), Mariska ten Heuw (wethouder gemeente Hengelo), Pieter van Zwanenburg (wethouder gemeente Hof van Twente, Marloes Asveld (Beautystudio by Marloes – genomineerde 2016), Peter Hasperhoven (Den Soeten Inval – genomineerde 2016), Glenn Ross (Glenn Ross Puro Gusto – genomineerde 2016), Bart Kolbrink (Direct Sushi – winnaar 2016), Manon Ketz en Lydia Bolks (Erve het Geurts – genomineerde 2016) 

Eind oktober werden uit alle aanmeldingen de vijf genomineerden gekozen: Beautystudio by Marloes, Direct Sushi, Erve het Geurts en Glenn Ross Puro Gusto uit Hengelo en Den Soeten Inval uit Delden.

De uitreiking was ditmaal in handen van de nieuwe juryvoorzitter Peter Bebseler, directeur Galvano Hengelo. Direct Sushi is de terechte winnaar omdat zij hoog scoorden op bijna alle punten die de jury hanteert bij de beoordeling: startsituatie, de ontwikkeling van het bedrijf tot nu toe, de sociaaleconomische meerwaarde voor de stad, de bedrijfsfilosofie en het toekomstbeeld.

“Als jury zijn we erg positief verrast door de razendsnelle groei van dit bedrijf. Gestart vanuit een schuur bij huis die al snel te klein blijkt. Vanuit eigen middelen, Bart investeert alleen eigen geld dat hij inmiddels verdiend heeft met zijn zaak, ging Bart op zoek naar een groter en professioneler pand dat hij vond aan de Boekeloseweg. Naast de unieke open keuken in zijn nieuwe pand is de jury onder de indruk van een aantal andere keuzes die de jonge ondernemer heeft gemaakt. Zo bezorgt hij bewust niet met scooters, maar met een elektrisch autootje en een moderne versie van een tuk-tuk. Direct Sushi beschikt over een eigen app en maakt optimaal gebruik van Facebook. De jury heeft er vertrouwen in dat de droom van Bart, over vijf jaar meerdere vestigingen in de regio hebben, een realistische doel is”, aldus Peter.

dsc_0230

Het beeld behorend bij de Startersprijs werd overgedragen door de winnaars van vorig jaar, Sander Martinec en Gaston Smit van Smart2IT. Mariska ten Heuw, wethouder gemeente Hengelo, reikte de waardecheque van 3000 euro uit aan Direct Sushi en de drie cheques van elk 1000 euro aan de andere drie genomineerden uit Hengelo. Den Soeten Inval uit Delden ontving de cheque van 1000 euro uit handen van Pieter van Zwanenburg, wethouder gemeente Hof van Twente.

Bekijk ook de nieuwe website: www.startersprijsmiddentwente.nl

Uitreiking tijdens Starterscafé
De uitreiking van de Startersprijs vond voor de tweede maal plaats tijdens het Starterscafé dat tweemaal per jaar georganiseerd wordt door Rabobank Centraal Twente, ROZ, gemeente Hengelo, Borne en Hof van Twente en de Kamer van Koophandel. Het Starterscafé werd geopend door Pieter van Zwanenburg en gastspreker voorafgaand aan de uitreiking van de Startersprijs was Dan LeFay, de beleefde beïnvloeder. We maken allemaal gebruik van beïnvloedingsprincipes. Of je nu een klant de voordelen van jouw product wilt aantonen of je kinderen ergens van wilt overtuigen. Dan LeFay nam de aanwezigen mee in de fascinerende wereld van invloed en overtuiging. En zorgde voor veel verwondering met zijn goocheltrucs tussendoor.

dsc_0149